SPS er en støtteordning, der skal sikre, at studerende med en psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse kan uddanne sig på lige fod med andre.
SPS (Specialpædagogisk Støtte)
Hjælpen afhænger af funktionsnedsættelse, om den studerende fx er ordblind, døv eller hørehæmmet, blind eller svagtsynet, bevægelseshæmmet eller har psykiske vanskeligheder.
Du har også mulighed for at søge om en:
- Faglig støttelærer, som kan støtte dig i at udvikle strategier, som støtter indlæring og fastholdelse af faglig viden
- Støtteperson, som kan yde praktisk støtte på uddannelsen og hjælp til planlægning
Du kan læse mere om SPS på spsu.dk
Søg om SPS
Første gang du søger om støtte, skal du forvente, at der går nogen tid, før støtten iværksættes, fordi mange instanser skal involveres. Især ved semesterstart kan der være øget ekspeditionstid. Derfor er det vigtigt at søge hurtigst muligt.
Læs om støtteformer og muligheder for at få SPS på spsu.dk
På spsu.dk - under overskriften 'Elever og studerende' - er der information om hvordan du søger om SPS.
Her kan du også se en video om ansøgningsprocessen og få information om den påkrævede dokumentation.
Når du har læst informationen, er du velkommen til at kontakte KEAs SPS vejleder Bettina Hoppe, som herefter vil hjælpe dig med ansøgningsprocessen. Det er i den forbindelse en god ide så vidt muligt at have din dokumentation for funktionsnedsættelse klar til videre behandling
Hvis du har spørgsmål til SPS, kan du kontakte SPS-vejleder Bettina Hoppe på 24 24 18 21 eller sps@kea.dk.
Spørgsmål om SPS
-
Kan jeg få hjælp, hvis jeg er ordblind?
Ja, det kan du.
Så snart du er optaget, kan du søge SPS hos den SPS-ansvarlige. Der kan være ekspeditionstid på flere måneder, så søg hurtigst muligt.
Du søger SPS ved at kontakte Bettina Hoppe og have dokumentation for din funktionsnedsættelse parat.
-
Kan jeg få hjælp, hvis jeg har dårlig ryg/knæ?
Ja, det kan du.
Så snart du er optaget, kan du søge SPS hos den SPS-ansvarlige. Der kan være ekspeditionstid på flere måneder, så søg hurtigst muligt.
Du søger SPS ved at kontakte Bettina Hoppe og have dokumentation for din funktionsnedsættelse parat.
-
Fortrolighed om SPS
Der er mange personlige informationer knyttet til at søge SPS, og informationerne bliver håndteret i fortrolighed. Det vil sige, at det på KEA kun er SPS vejlederen, der er klar over, at du søger SPS og kender baggrunden herfor.
Hverken dine undervisere eller medstuderende bliver informeret om dine forhold, medmindre du selv vælger at fortælle om det. Det kan i øvrigt være en god ide, såfremt kendskabet til dine udfordringer vil gøre det lettere for dem du omgås at være med til at imødekomme dine behov - fx hvis du har brug for at sidde et bestemt sted i klasserummet eller der er aktiviteter, du ikke har mulighed for at deltage i.