Med en uddannelse fra KEA har du mulighed for at videreuddanne dig.
Videreuddannelse
Har du taget en erhvervsakademiuddannelse, kan du læse videre på en top-up-uddannelse enten på KEA eller en anden uddannelsesinstitution. Hvis du vil vide mere om de top-up-uddannelser, du kan læse på KEA, kan du blive klogere på kea.dk. Du kan også kigge forbi til Åbent hus og høre mere om dine muligheder.
Har du taget en top-up eller en professionsbacheloruddannelse, kan du i nogle tilfælde læse videre på en kandidatuddannelse på et universitet. Hvis du finder en kandidatuddannelse, du ønsker at gå på, skal du kontakte Studievejledningen på det pågældende universitet for at høre, om du kan komme ind på uddannelsen.
Videreuddannelse i udlandet
Hvis du ønsker at læse videre i udlandet, kan du her få nogle gode råd til, hvordan du kan gribe det an, og hvad du skal have med i overvejelserne:
- Hvis du finder en uddannelse, som du ønsker at søge ind på, skal du søge information om adgangskrav, optagelsesprocedurer etc. hos den uddannelsesinstitution, som udbyder uddannelsen. Oftest findes disse oplysninger på institutionens hjemmeside - ellers kan det også være en idé at tage kontakt med institutionens admissions office, som vil kunne vejlede eller give yderligere oplysninger om uddannelsen og optagelse.
- Det er vigtigt, at du overvejer økonomien i forbindelse med at studere i udlandet. Der vil som regel skulle betales tuition fee. Prisen for at studere varierer fra institution til institution, og tuition fee betales af den enkelte studerende. Derudover er der udgifter til bolig og leveomkostninger. Søger du om at få godkendt uddannelsen af SU-styrelsen vil der formentlig kunne medbringes dansk SU. SU-styrelsens Udlandsstipendium kan også være en mulighed, hvis man vælger at læse en hel master i udlandet, se mere på su.dk.
- SU styrelsen skal godkende den enkelte uddannelse, ikke den enkelte institution. For at få en uddannelse godkendt skal man have en dansk uddannelsesinstitution med tilsvarende uddannelser på masterniveau til at indstille uddannelsen til udlandsstipendium. Da KEA ikke udbyder uddannelser på masterniveau, ville man skulle have fat i en anden dansk institution til at hjælpe med dette – med mindre uddannelsen allerede findes på SU-styrelsens Fast Track Liste.
- På Grib verden kan du læse mere om overvejelser, du skal gøre dig i forbindelse med at studere i udlandet.
Efteruddannelse
Når du er færdig med din uddannelse på KEA, har du også mulighed for at tage en efteruddannelse hos KEA Kompetence. Her har vi efteruddannelser indenfor områderne:
- Byggeri
- Design
- Energi
- HR
- IT
- Kommunikation og Markedsføring
- Ledelse
- Produktion og industri
- Salg og Retail
- Optometri
- VVS og EL
Vær dog opmærksom på, at du skal have været i job i to år, før du kan komme ind på en efteruddannelse.