Emil er barformand for BAR16 og har meldt sig som tutor efter sommer. 

Baggrundsinfo

  • Navn: Emil Vejlø  
  • Alder: 24
  • Uddannelse: Produktionsteknolog  
  • Semester: 2. semester

Hvor er du frivillig? 

“Jeg er formand for BAR16 på Lygten, og så skal jeg være introvejleder efter sommerferien. ”  

Hvad fik dig til at blive frivillig? 

“Det der fik mig til at melde mig som frivillig var særligt mit ønske om nye oplevelser. Jeg ville gerne være en del af et større og uformelt fællesskab. Derudover, så er jeg bare glad for at sige ‘Ja!’.”  

Fortæl os et par gode grunde til at være frivillig?  

  1. Oplevelser – “De oplevelser man får, er klart én af de ting der gør det hele værd. Et eksempel på en af de oplevelser er Frivilliggallaen, der blev afholdt på dette semester. Der blev vi frivillige virkeligt forkælet, og det var en fed oplevelse. Her i april arrangerede fagforeningen HK også et weekendophold på et Hotel i Svendborg, hvor alle frivillige fra alle erhvervsakademier havde mulighed for at networke og hygge sig på tværs. Det virkede nærmest for godt til at være sandt.” 
  2. Netværk og læring - “Ud over at det fællesskab man bliver en del af, er superhyggeligt, så er det også lærerigt. Man bygger desuden et netværk op, som klart er noget man kan bruge på den anden side af studiet.” 
  3. CV’et - “Jeg deltog i et webinar i torsdags, som handlede om hvordan man skriver et godt CV. Her blev det nævnt at frivilligt arbejde kan være fordelagtigt at have på CV’et for potentielle arbejdsgivere, da det viser at man er engageret og har overskud. Så det er nok min sidste gode grund til at være frivillig.”  

Ali2Hvad er dit favoritsted på KEA?

“Uden tvivl BAR16. Haha. Vi serverer de bedste drinks, og vi har gode udendørs faciliteter og generelt er det bare hyggelige omgivelser.”  

Hvor meget tid bruger du i gennemsnit på dit frivillige engagement om ugen? 

“I gennemsnit bruger jeg nok ca. 4 timer, tror jeg. Det er I virkeligheden ikke noget, jeg holder så meget styr på. Jeg tænker ikke på det som ’arbejde’, fordi jeg hygger mig meget med dete Så tiden flyver afsted.”  

Har du fået nye kompetencer ved at være frivillig? 

“Før jeg begyndte som formand, var jeg lidt bange for at tage ansvar. Det virkede lidt skræmmende, og jeg kunne godt tænke; “hvad har jeg rodet mig ud i?" Nu hvor jeg er kommet rigtigt godt i gang med det, synes jeg egentligt bare at det er sjovt. Det har klart gjort mig bedre til at tage ansvar, og måske egentligt bare at sige mere ‘ja til ting og muligheder.” 

Derfor skal du være frivillig ifølge Emil! 

“Man får faktisk noget ekstra ud af at gå på studiet, som man ikke ville have fået ellers. Man danner kompetencer og udvikler sig personligt, og man lærer mange nye mennesker at kende. Det er fedt at kunne udvide sit netværk, som vel også er en vigtig del af at studere. Når man siger ‘ja’ til at være frivillig, giver man sig selv de bedste forudsætninger for at opnå dette.” 

 

FB IMG 1666715495820