Her kan du finde retningslinjer og svar på de hyppigste spørgsmål i forhold til, hvordan du skal forholde dig på KEA under covid-19-pandemien. Siden vil løbende blive opdateret.

Selvom der i øjeblikket er flere i samfundet, som bliver smittet med Corona, har sundhedsmyndighederne lempet retningslinjer og anbefalinger. På KEA følger vi sundhedsmyndighedernes retningslinjer og anbefalinger, som du kan læse på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Sundhedsstyrelsen understreger i nye retningslinjer for håndtering af covid-19, at man skal blive hjemme, hvis man er syg med symptomer på luftvejsinfektion, uanset om det er covid-19, influenza eller andet. Hvis man har lette symptomer, eksempelvis løbenæse, kriller i halsen, enkelte host mv., men ellers ikke føler sig syg, behøver man ikke at blive hjemme eller blive testet.

Man bør kun testes for covid-19, hvis man har symptomer, og hvis man er i risikogruppe og kan have gavn af tidlig behandling mod covid-19.

Der er fremover ingen særlige anbefalinger for isolation efter positiv covid-19 test, men man anbefales at blive hjemme, hvis man er syg, indtil man er rask igen, så man ikke smitter andre. Hvis en test er positiv, men man ikke føler sig syg, behøver man ikke blive hjemme.