Her kan du finde retningslinjer og svar på de hyppigste spørgsmål i forhold til, hvordan du skal forholde dig på KEA under covid-19-pandemien. Siden vil løbende blive opdateret.
Information om Coronavirus
Opdateret 24. marts 2022
KEA anbefaler, at du følger myndighedernes retningslinjer, som du kan finde nedenfor.
Restriktioner ophæves d. 1. februar
Kravet om mundbind og coronapas på KEA ophæves, og der kan igen afholdes større sociale arrangementer.
FAQ om Covid-19 på KEA
Her kan du få svar på de mest stillede spørgsmål
-
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg bliver syg?
Hvis du bliver syg og får symptomer på covid-19, skal du blive hjemme. Er du på KEA, mens du får symptomer, skal du hurtigst muligt tage hjem. Myndighederne anbefaler, at du tager en test, hvis du er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19 og derfor kan være i målgruppen for tidlig behandling af covid-19. Det kan for eksempel være, hvis du har en kronisk sygdom eller er gravid.
Hvis du fejler noget, der med sikkerhed ikke er covid-19 – eller du er testet negativ for covid-19, må du komme på KEA igen, når du er symptomfri.
Hvis du bliver smittet med covid-19
Hvis du bliver testet positiv for covid-19, skal du selvisolere dig jævnfør Sundhedsstyrelsens anbefalinger og kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. -
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg bliver testet positiv for covid-19?
Selvisoler dig jævnfør Sundhedsstyrelsens anbefalinger og kontakt Studieadministrationen. Hvis du bliver testet positiv for covid-19, skal du selvisolere dig og kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
-
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er kontakt til en smittet?
Som nær eller øvrig kontakt til en smittet person med covid-19 anbefales du ikke længere test. Vær blot opmærksom på, om du selv får symptomer på covid-19. -
Hvornår må jeg ophæve min isolation og komme på KEA, efter jeg er testet positiv med covid-19?
Som smittet skal du isolere dig, indtil du ikke længere har symptomer - dog ikke kortere end 4 døgn fra testtidspunktet.
Har du lette eller ingen symptomer, anbefales det, at du forbliver i isolation indtil 4 døgn efter din positive test. Er du i tvivl om, hvad der defineres som lette symptomer, så gå ind på coronasmitte.dk
-
Skal jeg fremvise gyldigt corona-pas på KEA?
Nej, fra d. 1. februar skal du ikke længere kunne fremvise et gyldigt coronapas for at møde ind på KEA.
-
Skal jeg bære mundbind på KEA?
Nej, fra d. 1. februar er det ikke længere et krav at bære mundbind eller visir på KEA. Hvis du foretrækker fortsat at bruge mundbind, er du selvfølgelig velkommen til at gøre det, men det er ikke et krav.
-
Skal jeg holde afstand til de studerende, der ikke er på mit hold?
Det er ikke længere et krav, at du overholder de 1-2 meters afstand til andre studerende i fx fællesområderne på KEA.
Du kan læse Sundhedsstyrelsens 6 generelle råd om smitteforebyggelse på sst.dk
-
Skal jeg afspritte borde mm. efter brug?
Du skal fortsat rengøre dit bord i undervisningslokaler samt borde, armlæn på stole og andre kontaktflader i fællesarealer før og efter brug. Der vil være rengøringsspray og servietter stillet til rådighed i fællesarealer og undervisningslokaler.
Vi anbefaler, at du afspritter eller vasker hænder, før og efter du benytter udstyr og maskiner, som du deler med andre. Det kan fx være kopimaskine og kaffemaskine mv.
Hvis håndsprit eller rengøringsspray ifm. undervisningslokaler, fællesarealer eller andre steder er tom, skal du kontakte KEA Service Desk på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
-
Kan jeg komme til undervisning på KEA, hvis Københavns Kommune bliver lukket ned pga. smitteudbrud?
Hvis der er automatiske nedlukninger omkring KEA (fx i kommunen eller sognet), vil du få besked fra KEA om, hvordan du skal forholde dig i den specifikke situation.
KEA er ikke omfattet af en eventuel automatisk nedlukning af sognene, hvor KEA har aktiviteter, men KEA er omfattet af ordningen omkring kommuner.
-
Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål?
Hvis du har generelle spørgsmål omkring covid-19 på KEA, kan du kontakte KEA HR. Du får fat i KEA HR ved at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Vi vil også løbende opdatere informationen omkring covid-19 her på siden, hvis der fx kommer nye restriktioner eller lignende. Ved akutte ændringer i situationen på KEA vil du også få besked på din mail.
Hvis du har konkrete spørgsmål til din undervisning, kan du henvende dig til din uddannelse – find kontaktinformation på din uddannelsesside.
Herudover kan du henvende dig til Studievejledningen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med spørgsmål om studieforløb, SU, orlov mv. Hvis du har spørgsmål omkring sygdom/er blevet syg med covid-19, så kontakt Studieadministrationen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Du kan desuden holde dig orienteret og læse nyeste retningslinjer, råd om smitteforebyggelse mm. på sst.dk og coronasmitte.dk. Du kan også læse specifik information omkring uddannelsesområdet på ufm.dk
-
Skal jeg fremvise gyldigt coronapas på rejser med offentlig transport ifm. min uddannelse?
Fra og med søndag den 19. december har myndighederne besluttet, at alle rejsende i InterCity-, InterCityLyntog samt Lyn+ tog, skal kunne vise et gyldigt coronapas. Sammen med pladsbilletkravet betyder det, at både pladsbillet og coronapas skal vises i toget ved kontrol. Hvis du ikke medbringer et gyldigt coronapas og pladsbillet, vil der blive udstedt en kontrolafgift på 750 kr. Kravet om gyldigt coronapas gælder ikke i regionaltog og S-tog, hvor rejserne typisk er kortere.
Hvis du ikke kan fremvise et coronapas, fordi du har været smittet fornyligt, så kan du i særlige tilfælde få nedskrevet kontrolafgiften ved efterfølgende at tage kontakt til DSB. Vejledning fremgår af kontrolafgiften. De særlige tilfælde gælder kun, hvis du skal rejse ifm. arbejde eller uddannelse og kræver, at du har en erklæring fra arbejdsgiver eller uddannelse. Er du studerende på KEA, kan du henvende dig til Studieadministrationen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., som vil udstede en erklæring om, at du er studerende på KEA.
Vær opmærksom på, at de tidligere infomails kan indeholde information, der ikke længere er gældende for den nuværende covid-19-situation.
Infomails
Se infomails fra KEA om covid-19
-
27. januar 2022 // Meddelelse fra rektor
Kære alle
Vi glæder os til at byde jer velkommen på KEA i næste uge - både jer der begynder jeres uddannelse på KEA, og til alle jer som fortsætter jeres uddannelse. Med udmeldingen fra statsministeren i går ser det ud til, at vi langt om længe går mod lysere tider, hvor coronarestriktioner ikke i samme grad skal præge vores dagligdag og aktiviteter. Det glæder vi os til!Mandag 31. januar 2022 er derfor sidste dag med krav om coronapas og mundbind for at møde fysisk op på KEA.
Samtidig er meldingen fra vores ministerium, at det fra 1. februar ikke længere er nødvendigt at organisere undervisningen i faste hold, omlægge eksamener eller aflyse større sociale arrangementer.
Dermed kan vi i princippet få en studie- og semesterstart uden begrænsninger, og mulighed for at være fysisk til stede i fuldt omfang.
Vi skal dog fortsat i fælleskab følge anbefalingerne om begrænsning af smitte, dvs.:
• Bliv hjemme og bliv testet, hvis du har symptomer. Dette gælder også, hvis du er vaccineret.
• Hold afstand. Der er en anbefaling om at holde afstand i det offentlige rum, når det er muligt.
• Luft ud og skab gennemtræk. Luft gerne ud en gang i timen ved at åbne alle vinduer 5-10 minutter.
• Husk hygiejnerådene om håndvask/-sprit osv.Hvis du foretrækker fortsat at bruge mundbind, er du selvfølgelig velkommen til at gøre det, men det er ikke et krav.
Næste uges studiestart og undervisning er planlagt efter de hidtidige anbefalinger, og uddannelsesledelserne vil vurdere, om der skal ændres i planer, nu hvor anbefalingerne er lempet. Derudover er der fortsat høje smittetal med mange i selvisolation, og der kan derfor være undervisning og andre aktiviteter, som omlægges til online format eller måske udskydes. Ændringerne kan komme med forholdsvis kort varsel, så følg løbende med på Fronter for at få besked om eventuelle omlægninger.
Hvis du bliver testet positiv for covid-19, skal du selvisolere dig og kontakte Studieadministrationen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Studieadministrationen har brug for at registrere tilfælde af corona på KEA for at kunne danne sig et samlet overblik over antal smittede og eventuelle smittekæder.Yderligere information
På https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/smittet-/guide-ved-positiv-test kan man læse om, hvordan man skal forholde sig, hvis man tester positiv. På KEAs intranet for de studerende kan du holde dig opdateret om KEAs corona-retningslinjer og finde relevante links omkring covid-19: https://mit.kea.dk/coronavirus.
Særligt om reeksamener: Skal du til reeksamen vil den blive afviklet online, hvis første eksamensforsøg var online, så vilkår ikke ændres. På Wiseflow kan du se, hvor din eksamen foregår: https://mit.kea.dk/studieh%C3%A5ndbog/w.Jeg ønsker jer en god studiestart!
De bedste hilsner
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor
-
16. januar 2022 // Meddelelse fra rektor
Kære alle
Vi håber, I er kommet godt ind i det nye år, og at I er ved godt mod. Vi håber også, at eksamenerne er gået godt trods omlægning af de fleste eksamener til online format og mange praktiske benspænd pga. corona - særligt for de af jer, der selv er blevet smittet med covid-19. Myndighedernes udmelding er, at vi snart kan forvente en mere normal hverdag ift. corona-restriktioner og anbefalinger. Det lover godt for foråret. Men der er fortsat behov for tiltag, og myndighederne har i onsdags udmeldt en række ændringer og forlængelser af gældende corona-restriktioner, som har betydning for KEA. Det drejer sig om følgende:
• Kravet om fremvisning af gyldigt coronapas ved fysisk fremmøde på KEA gælder foreløbigt til og med 31. januar 2022. Det betyder, at studerende, ansatte og besøgende mv. fortsat skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for at kunne møde fysisk op på KEA, og stikprøvekontrol fortsættes som hidtil. Der er mere info på https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas.
• Coronapassets gyldighed forkortes. Fra søndag den 16. januar gælder coronapasset kun i fem måneder efter andet stik. Det vil sige, at man efter de fem måneder skal testes eller have et tredje stik for at få et gyldigt coronapas. Gyldighedsperioden efter tidligere smitte ændres til at træde i kraft 11 dage efter positiv PCR og udløber 5 måneder efter. Der er ikke fastsat udløbsdato efter 3. stik.
• Kravet om brug af mundbind eller visir på KEA gælder foreløbigt til og med 31. januar 2022. Kravet om mundbind eller visir gælder for studerende, ansatte og besøgende mv., når man færdes indendørs på fællesarealer, for eksempel i kantiner, men ikke i forbindelse med undervisning og eksamen. Mundbind eller visir kan desuden fjernes helt eller delvist, hvis der ”er en anerkendelsesværdig årsag til det, fx ved indtagelse af mad og drikke”. Kravet gælder kun på fællesarealer og gange. Ikke i undervisning, eksamen eller lærerområder.
• For eksamen (og reeksamen) er anbefalingen om at omlægge eksamener til online format forlænget til og med februar 2022, hvor det er praktisk muligt – alle studerende kan fortsat i Wiseflow (https://mit.kea.dk/studieh%C3%A5ndbog/w#wiseflow) se om eksamen er online eller fysisk.
• Undervisningen organiseres fortsat i faste hold, hvor det er praktisk muligt.
• Myndighederne opfordrer fortsat til ikke at afholde sociale arrangementer på uddannelsesinstitutioner. Det betyder, at fredagsbarer m.m. er aflyst.
Jeg glæder mig meget til at se jer til semesterstarten og til den fysiske undervisning i det kommende semester. For jer der fortsat skal til eksamen, vil jeg ønske jer held og lykke.
De bedste hilsner
Steen Enemark Kildesgaard
RektorFå løbende corona-info på mit.kea.dk
På https://mit.kea.dk/coronavirus kan du holde dig opdateret om KEAs corona-retningslinjer og finde relevante links omkring covid-19.Nedenfor har vi opsummeret, hvad der gælder af corona-retningslinjer på KEA på nuværende tidspunkt.
• Hvis du får konstateret covid-19, skal du melde det til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Der er mere info på https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/smittet-.
• Bliv hjemme, hvis du er syg. Hvis du oplever symptomer på covid-19, er myndighedernes anbefaling, at du går i selvisolation og bliver PCR-testet hurtigst muligt. Dette gælder også, hvis du tidligere har været smittet og/eller er færdigvaccineret, da der fortsat er en risiko for, at du kan blive smittet og syg med covid-19.
• Er du nærkontakt? Her finder du information om, hvornår du betragtes som en nær kontakt til en smittet med coronavirus, og hvordan du skal forholde dig til test og isolation: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/naer-kontakt-.
• Test for covid-19. For at forebygge smittespredning er det vigtigt, at du bliver PCR-testet i forbindelse med symptomer på covid-19, eller hvis du er nær kontakt til en smittet. Få mere info på: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/test-for-covid-19.
• Bliv vaccineret. Myndighederne opfordrer alle til at blive vaccineret mod covid-19, hvis man ikke allerede er det.
• Husk hygiejne og god afstand. Vi skal alle fortsat holde god afstand og opretholde en god hygiejne på KEA med håndhygiejne (afspritning og hyppig håndvask), ligesom der fortsat er anbefaling om, at man aftørrer overflader og lufter ud.
-
21. december 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære alle
I lørdags den 18. december sendte jeg en email til alle studerende på KEA, hvor jeg fortalte om bl.a. de nye retningslinjer og anbefalinger, herunder krav til brug af mundbind eller visir på KEA.
Præcisering af krav om mundbind
I den mail skrev jeg, at ”man som på restauranter skal have mundbind på, når man bevæger sig rundt, men når man sidder ned, kan det tages af.” Det er formuleret anderledes i bekendtgørelsen, som først kom søndag, så her kommer det præcist og korrekt beskrevet:
Man må kun kortvarigt tage mundbindet af, mens man spiser i kantiner og andre fællesområder. Kravet om mundbind eller visir gælder ikke i forbindelse med undervisning, uddannelsesaktiviteter i værksteder og eksamen. Og hvis du sidder ned ved borde i fællesarealer, kan du kan tage mundbindet af, hvis du er alene eller sammen med nogen fra dit stamhold.Bemærk, at der kan være anbefaling om brug mundbind i værksteder og andre lokaler, selv om det ikke er et decideret krav.
Undtagelser fra krav om mundbind
Undtagelserne for krav om mundbind er de samme på KEA som andre steder i samfundet. Derfor kan der være personer, som ikke bærer mundbind eller visir på KEA. Det kan I læse mere om her https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/forebyg-smitte. Selve bekendtgørelsen med krav om mundbind og coronapas findes her https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/2480Kravet til brug af mundbind og visning af gyldigt coronapas ved fysisk fremmøde på KEA gælder til foreløbigt den 17. januar.
Eksamener i januar
Myndighederne har fra 1. januar 2022 og frem opfordret KEA til, at omlægge eksamener, så de afholdes online, hvor det er praktisk muligt. Du kan fra den 22. december 2021 se i Wiseflow (https://mit.kea.dk/studieh%C3%A5ndbog/w#wiseflow), om din eksamen foregår online via Teams eller fysisk på KEA.Få løbende corona-info på mit.kea.dk
På https://mit.kea.dk/coronavirus kan du holde dig opdateret om KEAs corona-retningslinjer og finde relevante links omkring covid-19.Nedenfor er opsummeret, hvad der gælder af corona-retningslinjer på KEA på nuværende tidspunkt.
Med ønsket om en god jul og et godt nytår – og held og lykke med eksamener!
De bedste hilsner
Steen Enemark Kildesgaard
RektorKEAs nuværende corona-retningslinjer og -restriktioner:
- Hvis du får konstateret covid-19, skal du som hidtil melde det til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Herefter sætter KEA smitteopsporing i gang. Dog holder KEAs Smitteopsporing lukket mellem jul og nytår. Får du konstateret Corona efter den 23. december 2021, vil Styrelsen for patientsikkerhed kontakte dig og hjælpe i forhold til smitteopsporing. Du kan også selv ringe til Coronaopsporing på 32 32 05 11 og se
https://www.sst.dk/da/corona/hvis-du-har-symptomer_-er-syg-eller-smittet/hvis-din-test-er-positiv - Bliv hjemme, hvis du er syg. Hvis du oplever symptomer på covid-19, er myndighedernes anbefaling, at du går i selvisolation og bliver PCR-testet hurtigst muligt. Dette gælder også, hvis du tidligere har været smittet og/eller er færdigvaccineret, da der fortsat er en lille risiko for, at du kan blive smittet og syg med covid-19.
- Bliv vaccineret. Myndighederne opfordrer alle til at blive vaccineret mod covid-19, hvis man ikke allerede er det.
- Bliv testet. For at begrænse smittespredning anbefaler myndighederne, at nære kontakter til en person smittet med covid-19 bliver testet, og hvis man ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet, bør man også gå i selvisolation indtil testresultater viser, at man ikke er smittet. Hvis du er nær kontakt til en smittet person på KEA, vil du blive kontaktet af smitteopsporing og få nærmere besked om, hvordan du skal forholde dig.
- Husk hygiejne og god afstand. Vi skal alle fortsat holde god afstand og opretholde en god hygiejne på KEA med håndhygiejne (afspritning og hyppig håndvask), ligesom der fortsat er anbefaling om, at man aftørrer overflader og lufter ud.
- Hvis du får konstateret covid-19, skal du som hidtil melde det til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Herefter sætter KEA smitteopsporing i gang. Dog holder KEAs Smitteopsporing lukket mellem jul og nytår. Får du konstateret Corona efter den 23. december 2021, vil Styrelsen for patientsikkerhed kontakte dig og hjælpe i forhold til smitteopsporing. Du kan også selv ringe til Coronaopsporing på 32 32 05 11 og se
-
18. december 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære alle
Som I næppe har undgået at lægge mærke til spreder covid-19 – og særligt den nye variant omikron – sig med stigende hast i Danmark. For at begrænse smittespredningen har regeringen med opbakning fra Folketinget fra søndag den 19. december indført nye restriktioner på KEA og de øvrige videregående uddannelsesinstitutioner. Restriktionerne gælder til foreløbigt den 17. januar.
- Der indføres krav om mundbind eller visir på KEA. Kravet om mundbind eller visir gælder for studerende, ansatte og besøgende mv., når man færdes indendørs på fællesarealer, for eksempel i kantiner, men ikke i forbindelse med undervisning og eksamen. Mundbind eller visir kan desuden fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det, fx ved indtagelse af mad og drikke – ligesom vi kender det fra restauranter mv. Der vil fra mandag morgen den 20. december blive sat skilte op ved alle indgange og i fællesområder, som gør opmærksom på mundbindskravet. De vagter, som tjekker coronapas, vil desuden minde om brug af mundbind, og som tidligere er det helt ok at hjælpe hinanden med at huske det, hvis der er en, der glemmer det.
- Kravet om fremvisning af gyldigt coronapas ved fysisk fremmøde på KEA er blevet forlænget. Det betyder, at studerende, ansatte og besøgende mv. fortsat skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for at kunne møde fysisk op på KEA, og stikprøvekontrol fortsættes som hidtil. Der er mere info på https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas.
- Myndighederne opfordrer fortsat til ikke at afholde sociale arrangementer på uddannelsesinstitutioner. Det betyder, at fredagsbarer m.m. er aflyst.
Fra primo januar 2022 opfordres uddannelsesinstitutionerne desuden til at:
- omlægge eksamener, så de afholdes virtuelt/online, hvor det er praktisk muligt. Du vil i midten af næste uge få besked fra studieadministrationen om, hvad det betyder for dine eksamener i januar.
- organisere undervisningen i faste hold, hvor det er praktisk muligt. Der er ikke meget undervisning i januar pga. eksamener, og det meste foregår allerede på faste hold. Uddannelsesledelserne vil undersøge om fx valgfagsundervisning skal ændres som følge af opfordringen, og du får besked i næste uge, hvis det får konsekvenser for dig.
Få løbende corona-info på mit.kea.dk
På https://mit.kea.dk/coronavirus kan du holde dig opdateret om KEAs corona-retningslinjer og finde relevante links omkring covid-19.
Nedenfor har vi opsummeret, hvad der gælder af corona-retningslinjer på KEA på nuværende tidspunkt. Læg særligt mærke til, at KEAs smitteopsporing lukker som resten af KEA mellem jul og nytår, så her skal du kontakte den nationale smitteopsporing – se mere nedenfor.
Pas godt på hinanden og hjælp med at holde smitten nede. Vi ved, at restriktionerne og anbefalingerne er til gene for nogle af jer, og for andre af jer er de faktisk kærkomne, fordi smittesituationen har gjort jer nervøse. Vi vil fortsat basere KEAs fysiske aktiviteter på myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, så det kan være trygt at møde fysisk frem på KEA.
Med ønsket om en god jul og et godt nytår.
De bedste hilsner
Steen Enemark Kildesgaard
RektorKEAs nuværende corona-retningslinjer og -restriktioner:
- Hvis du får konstateret Covid-19, skal du som hidtil melde det til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Herefter sætter KEA smitteopsporing i gang. Dog holder KEAs Smitteopsporing lukket mellem jul og nytår. Får du konstateret Corona efter den 23. december 2021, vil Styrelsen for patientsikkerhed kontakte dig og hjælpe i forhold til smitteopsporing. Du kan også selv ringe til Coronaopsporing på 32 32 05 11 og se https://www.sst.dk/da/corona/hvis-du-har-symptomer_-er-syg-eller-smittet/hvis-din-test-er-positiv
- Bliv hjemme, hvis du er syg. Hvis du oplever symptomer på covid-19, er myndighedernes anbefaling, at du går i selvisolation og bliver PCR-testet hurtigst muligt. Dette gælder også, hvis du tidligere har været smittet og/eller er færdigvaccineret, da der fortsat er en lille risiko for, at du kan blive smittet og syg med covid-19.
- Bliv vaccineret. Myndighederne opfordrer alle til at blive vaccineret mod covid-19, hvis man ikke allerede er det.
- Bliv testet. For at begrænse smittespredning anbefaler myndighederne, at nære kontakter til en person smittet med covid-19 bliver testet, og hvis man ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet, bør man også gå i selvisolation indtil testresultater viser, at man ikke er smittet. Hvis du er nær kontakt til en smittet person på KEA, vil du blive kontaktet af smitteopsporing og få nærmere besked om, hvordan du skal forholde dig.
- Husk hygiejne og god afstand. Vi skal alle fortsat holde god afstand og opretholde en god hygiejne på KEA med håndhygiejne (afspritning og hyppig håndvask), ligesom der fortsat er anbefaling om, at man aftørrer overflader og lufter ud.
- Der indføres krav om mundbind eller visir på KEA. Kravet om mundbind eller visir gælder for studerende, ansatte og besøgende mv., når man færdes indendørs på fællesarealer, for eksempel i kantiner, men ikke i forbindelse med undervisning og eksamen. Mundbind eller visir kan desuden fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det, fx ved indtagelse af mad og drikke – ligesom vi kender det fra restauranter mv. Der vil fra mandag morgen den 20. december blive sat skilte op ved alle indgange og i fællesområder, som gør opmærksom på mundbindskravet. De vagter, som tjekker coronapas, vil desuden minde om brug af mundbind, og som tidligere er det helt ok at hjælpe hinanden med at huske det, hvis der er en, der glemmer det.
-
9. december 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære alle
Med den stigende covid-19-smitte i samfundet har et flertal i Folketinget besluttet at indføre yderligere corona-restriktioner.
Der er ikke varslet nye restriktioner for KEAs undervisningsaktiviteter. Dermed er KEA stadig åben for fysisk undervisning som hidtil, og eksamener afvikles også fysisk.
Der er dog varslet en anbefaling, som har betydning for studerende på KEA:
Der opfordres til at aflyse større sociale arrangementer på arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner. Det betyder, at fredagsbarer m.m. aflyses. Julemarkedet på KEA lørdag den 11. december aflyses også.
Anbefalingen gælder fra fredag den 10. december kl. 16 til foreløbigt fredag den 7. januar.
Nogle af jer vil sikkert blive berørt af hjemsendelse af skolebørnene i 0.-10. klasse fra og med onsdag den 15. december 2021 og frem til og med tirsdag den 4. januar 2022. For børnene i 0.-4. klasse samt børn med særlige behov vil der være mulighed for nødpasning, hvis man som forældre skal passe sit studie med fysisk fremmøde.
Du kan læse mere om de nye corona-restriktioner på coronasmitte.dk.
Kravet om coronapas gælder fortsat. Dvs. at studerende, ansatte og besøgende mv. skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for at kunne møde fysisk op på KEA. Det kan du også læse mere om på coronasmitte.dk. Fra medio januar forkortes varigheden af coronapasset efter gennemført vaccinationsforløb til syv måneder. Vi giver besked, når de nærmere regler for coronapas bliver meldt ud.
Nedenfor har vi opsummeret, hvad der gælder af corona-retningslinjer på KEA på nuværende tidspunkt.
Jeg håber, I nyder julehyggen i december og passer godt på jer selv og hinanden.
De bedste hilsner
Steen Enemark Kildesgaard
RektorKEAs nuværende corona-retningslinjer og -restriktioner:
- Hvis du får konstateret Covid-19, skal du som hidtil melde det til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Herefter sætter KEA smitteopsporing i gang.
- Bliv hjemme, hvis du er syg. Hvis du oplever symptomer på covid-19, er myndighedernes anbefaling, at du går i selvisolation og bliver PCR-testet hurtigst muligt. Dette gælder også, hvis du tidligere har været smittet og/eller er færdigvaccineret, da der fortsat er en lille risiko for, at du kan blive smittet og syg med covid-19.
- Kravet om coronapas gælder fortsat. Dvs. at studerende, ansatte og besøgende mv. skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for at kunne møde fysisk op på KEA. Det kan du læse mere om på coronasmitte.dk. Der udføres stikprøvekontrol ved indgange på KEA.
- Bliv vaccineret. Myndighederne opfordrer alle til at blive vaccineret mod covid-19, hvis man ikke allerede er det.
- Bliv testet. For at begrænse smittespredning anbefaler myndighederne, at nære kontakter til en person smittet med covid-19 bliver testet, og hvis man ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet, bør man også gå i selvisolation indtil testresultater viser, at man ikke er smittet. Hvis du er nær kontakt til en smittet person på KEA, vil du blive kontaktet af smitteopsporing og få nærmere besked om, hvordan du skal forholde dig.
- Husk hygiejne. Vi skal alle fortsat opretholde en god hygiejne på KEA med håndhygiejne (afspritning og hyppig håndvask), ligesom der fortsat er anbefaling om, at man aftørrer overflader og lufter ud.
-
29. november 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære alle
I lyset af den seneste udvikling i smittesituationen har Folketingets Epidemiudvalg besluttet, at der fra mandag den 29. november indføres krav om coronapas på de videregående uddannelser. Det sker for at begrænse smittespredningen. Det kan du læse mere om her: https://ufm.dk/aktuelt/nyheder/2021/krav-om-coronapas-pa-videregaende-uddannelsesinstitutioner.
Kravet om coronapas betyder, at ansatte, studerende og besøgende mv. skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for at kunne møde fysisk op på KEA. Man kan læse mere om coronapas, herunder kriterier for at have coronapas (vaccination, negativt testresultat og tidligere smittede) samt undtagelser for krav om coronapas her: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas. Kravene til coronapas på KEA er dermed de samme som i andre sammenhænge, hvor der stilles krav om coronapas.
Stikprøvekontrol af coronapas på KEA
Der gennemføres fra onsdag den 1. december stikprøvekontrol af om fremmødte på KEA har gyldigt coronapas eller dokumentation for undtagelse fra krav om coronapas (læs mere her: https://sum.dk/nyheder/2021/juni/ny-ordning-for-dokumentation-hvis-du-er-undtaget-for-test-og-coronapas). Kontrollen gennemføres af ansatte fra Securitas.Få løbende corona-info på mit.kea.dk
På https://mit.kea.dk/coronavirus kan du holde dig opdateret om KEAs corona-retningslinjer og finde relevante links omkring covid-19.Husk KEAs generelle corona-retningslinjer
Set i lyset af den stigende covid-19-smitte vil vi gerne minde jer om de retningslinjer, som gælder på KEA:• Hvis du får konstateret covid-19, skal du som hidtil melde det til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Herefter sætter KEA smitteopsporing i gang.
• Bliv hjemme, hvis du er syg. Hvis du oplever symptomer på covid-19, er myndighedernes anbefaling, at du går i selvisolation og bliver PCR-testet hurtigst muligt. Dette gælder også, hvis du tidligere har været smittet og/eller er færdigvaccineret, da der fortsat er en lille risiko for, at du kan blive smittet og syg med covid-19.
Derudover opfordrer KEA til, at I følger myndighedernes generelle anbefalinger:
• Bliv vaccineret. Myndighederne opfordrer alle til at blive vaccineret mod covid-19, hvis man ikke allerede er det.
• Bliv testet. For at begrænse smittespredning anbefaler myndighederne, at nære kontakter til en person smittet med covid-19 bliver testet, og hvis man ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet, bør man også gå i selvisolation indtil testresultater viser, at man ikke er smittet. Hvis du er nær kontakt til en smittet person på KEA, vil du blive kontaktet af smitteopsporing og få nærmere besked om, hvordan du skal forholde dig.
• Husk hygiejne. Vi skal alle fortsat opretholde en god hygiejne på KEA med håndhygiejne (afspritning og hyppig håndvask), ligesom der fortsat er anbefaling om, at man aftørrer overflader og lufter ud.
Med ønske om, at I passer på jer selv og hinanden, så KEA fortsat kan være et trygt sted at modtage fysisk undervisning.
De bedste hilsner
Jens Barslund Ellehauge
Ressourcedirektør -
11. november 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære alle
Med den stigende covid-19-smitte i samfundet har et bredt flertal i Folketinget besluttet igen at karakterisere covid-19 som en samfundskritisk sygdom, og fra fredag den 12. november indføres der krav om coronapas i dele af samfundet i foreløbigt en måned.
Der er dog ikke krav om brug af coronapas på KEA på nuværende tidspunkt, ligesom der ikke er andre restriktioner for KEAs aktiviteter som følge af covid-19-situationen.
I lyset af Folketingets beslutning og den stigende covid-19-smitte vil jeg gerne minde om de retningslinjer og forholdsregler, som gælder på KEA:
- Hvis du får konstateret Covid-19, skal du som hidtil melde det til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Herefter sætter KEA smitteopsporing i gang.
- Bliv hjemme, hvis du er syg. Hvis du oplever symptomer på covid-19, er myndighedernes anbefaling, at du går i selvisolation og bliver PCR-testet hurtigst muligt. Dette gælder også, hvis du tidligere har været smittet og/eller er færdigvaccineret, da der fortsat er en lille risiko for, at du kan blive smittet og syg med covid-19.
Derudover opfordrer jeg til, at I følger myndighedernes generelle anbefalinger:
- Bliv vaccineret. Myndighederne opfordrer alle til at blive vaccineret mod covid-19, hvis man ikke allerede er det.
- Bliv testet. For at begrænse smittespredning anbefaler myndighederne, at nære kontakter til en person smittet med covid-19 bliver testet, og hvis man ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet, bør man også gå i selvisolation indtil testresultater viser, at man ikke er smittet. Hvis du er nær kontakt til en smittet person på KEA, vil du blive kontaktet af smitteopsporing og få nærmere besked om, hvordan du skal forholde dig.
- Husk hygiejne. Vi skal alle fortsat opretholde en god hygiejne på KEA med håndhygiejne (afspritning og hyppig håndvask), ligesom der fortsat er anbefaling om, at man aftørrer overflader og lufter ud.
Vi følger smitteudviklingen tæt - både i samfundet og på KEA – og vi vil fortsat løbende følge myndighedernes anbefalinger for at sikre et trygt arbejds- og studiemiljø på KEA, og vi krydser fingre for, at vi med vores indsats hver især kan være med til at gøre, at KEA ikke som tidligere skal lukke for fysisk aktivitet i større udstrækning.
På https://mit.kea.dk/coronavirus kan du holde dig opdateret om KEAs corona-retningslinjer og finde relevante links omkring covid-19.
De bedste hilsner
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
August 2021 // Meddelelse fra KEA Facility
Kære studerende
Til alle jer, der starter ny uddannelse på KEA: Velkommen! Til alle jer, der fortsætter jeres uddannelse: Velkommen tilbage! Efter mere end et år med nedlukninger og restriktioner på grund af covid-19-pandemien er vi nu så godt som tilbage til en normal dagligdag. Det har vi glædet os rigtig meget til.
Eksisterende corona-retningslinjer på KEA
Hen over sommerferien er de fleste corona-restriktioner blevet udfaset, det vil sige, at der nu ikke er krav om negative test mv., ligesom KEA ikke længere er omfattet af særlige afstandskrav. Plakater og klistermærker om afstandskrav, begrænsninger på antal i lokaler osv. er derfor blevet fjernet.
Dog gælder følgende retningslinjer stadig:
- Hvis du får konstateret Covid-19, skal du kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
- Husk fortsat at blive hjemme, hvis du er syg. Du skal tage en PCR-test, hvis du har symptomer på Covid-19. Dette gælder også, selvom du er vaccineret.
- Vi skal alle fortsat opretholde en god hygiejne på KEA med afspritning og hyppig håndvask, ligesom der fortsat er anbefaling om, at man aftørrer overflader og lufter ud.
- Holde afstand hvor det er muligt
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er nær kontakt eller anden kontakt til en smittet?
Hvis du er nærkontakt til en smittet, skal du følge Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger:
- Gå i selvisolation. Læs mere om selvisolation på sst.dk. Hvis du er færdigvaccineret, behøver du ikke gå i selvisolation – du skal dog stadig sørge for at blive testet.
- Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
- Sørg for at blive testet med en PCR-test to gange. Du kan af smitteopsporingen få at vide præcis hvilke dage du skal testes. Du skal testes på 4. og 6. dagen efter, du har været udsat for smitte.
- Hvis en studerende på KEA bliver smittet, vil KEA sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed vurdere, hvem der er nære kontakter, og hvem er der er såkaldt anden kontakt. Du vil blive kontaktet af KEA HR, hvis du er nær kontakt eller anden kontakt til en smittet på KEA.
På mit.kea.dk/coronavirus kan du holde dig opdateret på retningslinjer og finde relevante links omkring covid-19 på KEA.
Flytning på KEA hen over sommeren
Henover sommeren er en del af KEAs uddannelser flyttet til nye adresser. Jer, der er flyttet fra en lokation til en anden har fået direkte besked og mere information via jeres KEA-mail. Vi håber, at I alle finder jer godt til rette i de nye omgivelser. Jeres studiemiljørepræsentanter var 16/8 inviteret til rundvisninger, så de kan hjælpe jer med at finde rundt nye bygninger, og 27/8 om eftermiddagen vil der også være rundvisninger på alle adresser. I vil muligvis fortsat opleve lidt byggerod, men vi arbejder på at få ryddet op hurtigst muligt. På mit.kea.dk/kea-rykker-sammen kan du få et overblik over flytningen.
Med venlig hilsen
KEA Facility -
juli 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Fra 1. august er corona-restriktionerne for fysisk fremmøde udfaset på de videregående uddannelser og dermed også her på KEA.
Vi skal dog fortsat følge Sundhedsstyrelsens generelle råd om smitteforebyggelse – både på KEA og andre steder du færdes.
- Bliv vaccineret
- Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
- Hold afstand
- Luft ud og skab gennemtræk
- Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
- Gør rent, særligt overflader som mange rører ved
Der vil fortsat være placeret håndsprit ved indgangene til KEA, som vi anbefaler, du benytter, når du ankommer til KEA. I løbet af dagen skal du som hidtil vaske hænder hyppigt for at være med til at forebygge smitten.
VIGTIGT: Hvis du bliver testet positiv, skal du kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Hvis du har spørgsmål til håndteringen af Covid-19 på KEA, så kan du kontakte KEA HR på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Du kan også læse mere om, hvad der gælder for de videregående uddannelser (herunder KEA) på coronasmitte.dk og på ufm.dk
-
11. juni 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Natten til torsdag blev Folketingets partier enige om en yderligere genåbning af Danmark, der også får betydning for os på KEA. Aftalen betyder, at vi fra på mandag den 14. juni i vid udstrækning kan udfase alle restriktioner omkring undervisningen og vores færden på KEAs fysiske lokationer. Desuden kan vi planlægge efter en fysisk studiestart efter sommerferien. Det er vi rigtigt glade for, og vi ser frem til, at se jer alle igen.
Fra på mandag den 14. juni gælder således følgende:
- Fremover skal du kun bære mundbind, når du testes i KEAs testcentre. Alle andre steder på KEA ophæves kravet.
- Anbefalingen om at holde 1-2 meters afstand ophæves.
- Det er vigtigt, at vi fortsat opretholder den gode hygiejne med afspritning og håndvask på KEA. Husk desuden fortsat at blive hjemme, hvis du er syg.
- Frem til 1. august er det stadig et krav for fysisk fremmøde på KEA, at man kan fremvise negativt testsvar/coronapas eller er undtaget fra testkrav.
- Kravet om negativt testresultat mv. ophæves den 1. august.
Selvom restriktionerne nu udfases, er det naturligvis helt i orden, hvis du fortsat vil bære mundbind, når du færdes på KEA.
Vi arbejder på at fjerne de skilte og klistermærker, der er sat op på KEA, hurtigst muligt.
Nye åbningstider for testcentre
Fra mandag den 14. juni er der nye åbningstider for KEAs testcentre. De nye åbningstider er som følger:
Guldbergsgade:
- mandag – torsdag: kl. 7:30-10:30 og 12:00-14:00
- fredag: kl. 7:30-10:30 og 12:00-13:30
Prinsesse Charlottes Gade:
- mandag – torsdag: kl. 12:00-14:00
- fredag: kl. 7:30-10:30 og 12:00-13:30
Lygten 16:
- mandag: kl. 7:30-10:30
- torsdag: kl. 7:30-10:30
Der vil være testcentre på KEA til og med den 30. juni.
Se yderligere information på https://mit.kea.dk/coronavirus og følg også her løbende med i fx åbningstider på testcentre, da disse ændrer sig løbende efter behov.
Vi forventer ikke, at der kommer flere ændringer i retningslinjer og restriktioner på den korte bane. Hele KEA ønsker dig en fortsat god eksamensperiode og en god og velfortjent sommerferie, når den rammer.
Tak, fordi I alle sammen har taget hensyn og været fleksible i et semester, som har været meget anderledes.
Vi ses på den anden side.
Med venlig hilsen
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
19. maj 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Natten mellem mandag og tirsdag blev Folketingets partier enige om en yderligere genåbning af Danmark, efterhånden som flere og flere bliver vaccineret. Aftalen betyder, at vi kan se frem mod en gradvis udfasning af flere restriktioner, så vi efter sommerferien nærmer os en tilbagevenden til en mere normal hverdag. Det glæder vi os meget til!
Allerede fra på fredag den 21. maj ophæver aftalen begrænsningen på fysisk fremmøde, men da der fortsat er krav om afstand uden for stamhold på minimum 1 meter og 2 meter hvis muligt, så er det ikke al undervisning, der kan omlægges til fysisk fremmøde (stamhold på op til 50 studerende er fortsat undtaget kravet om afstand). Alle uddannelser er i gang med at se på, hvordan de øgede muligheder for fremmøde kan udnyttes bedst muligt i forhold til den undervisning og de eksamener, der allerede er planlagt frem mod sommeren. Du vil få nærmere besked direkte fra din uddannelse om eventuelle ændringer i planerne for både undervisning og eksamen.
Adgang til læsepladser
Aftalen om genåbning betyder, at der generelt er adgang for de studerende til KEAs bygninger så gruppearbejde mv. kan foregå på adresserne. For generelt at gøre det nemmere at finde plads til gruppearbejde kan følgende læsepladser benyttes:
- Guldbergsgade: Biblioteket og kantinen
- Prinsesse Charlottes Gade: Kantinen i bygning A og Bygning F i gården
- Lygten 16: Kantinen
- Lygten 37: Kantinen
Du skal bare huske at overholde afstandskravet og øvrige retningslinjer. Kan det ikke lade sig gøre, skal man finde et andet sted at sidde.
Retningslinjer for fysisk fremmøde gælder fortsat
Retningslinjerne for fysisk fremmøde i form af krav om test, mundbind, afstand og hygiejne gælder fortsat.
Du kan se alle retningslinjerne på https://mit.kea.dk/coronavirus, så hold dig gerne opdateret her. Vi opdaterer løbende retningslinjerne.
Bliv testet på KEA
Som hidtil er der stadig krav om, at man kan fremvise en negativ test for covid-19, der er højst 72 timer gammel, når man færdes på KEA. Dette gælder ikke, hvis man er undtaget for at skulle testes. Husk, at du kan blive testet på KEA som supplement til testmuligheder i øvrigt. Du finder åbningstider og lokationer på https://mit.kea.dk/coronavirus. Vi vil i den kommende tid opskalere vores testkapacitet, så husk at holde dig opdateret om åbningstiderne på teststederne, inden du møder op.
Husk at melde dig syg, hvis du har covid-19
Bliver du testet positiv for covid-19, er det vigtigt, at du husker at melde dig syg og giver besked om, at det er på grund af covid-19. Det er vigtigt for, at KEA i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed kan smitteopspore og begrænse et eventuelt udbrud af covid-19 på KEA.
Du skal give besked om, at du er smittet med covid-19 ved at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. I vil sammen aftale, hvad der videre skal ske.
Efter en lang nedlukning, kan vi med den seneste aftale for alvor se frem til, at vi snart kan se mere til hinanden igen.
Med venlig hilsen
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
4. maj 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
I nat blev Folketingets partier enige om en yderligere genåbning af Danmark. Aftalen giver også mulighed for, at vi på KEA kan åbne lidt mere for fysisk fremmøde fra 6. maj og op til 50% fysisk fremmøde for alle studerende fra 21. maj.
Fysisk fremmøde sker fortsat på samme vilkår som nu, det vil sige krav om test, afstand, værnemidler, hygiejne mm. Du kan se alle retningslinjerne på mit.kea.dk/coronavirus.
Uddannelserne planlægger nu, i hvilket omfang de udvidede muligheder for fysisk fremmøde kan udnyttes. Du vil få besked direkte fra din egen uddannelse om, hvordan din undervisning tilrettelægges, hvis der er ændringer til de nuværende planer.
Hold dig opdateret
På mit.kea.dk/coronavirus kan du få svar på de mest stillede spørgsmål i forbindelse med covid-19 og se, hvor og hvornår du kan blive testet for covid-19 på KEA.
Vi glæder os til snart at se endnu mere til jer.
Mvh
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
26. april 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Danmark er så småt ved at åbne op igen, og også på KEA åbner vi stille og roligt mere og mere. Vi er stadig underlagt en del restriktioner, men disse lempes løbende, og vi håber, at vi snart kan være tilbage til mere normale tilstande.
Justeret afstandskrav
Myndighederne har lempet en smule på afstandskravene. Du kan fortsat afvige fra afstandskrav, når du er sammen med dit stamhold, men derudover skal der altid holdes 1 meters afstand. Det anbefales dog stadig at holde 2 meters afstand, hvor det er muligt for at begrænse risikoen for smitte. Du har måske lagt mærke til, at vi har opsat skilte overalt på KEA, der omtaler, at afstandskravet altid er på mindst to meter. Vi er ved at opdatere disse skilte, så de svarer til de nye afstandskrav.
Covid-19-test på KEA
Siden vi skrev sidst, har vi fået godt gang i testfaciliteterne på KEA, og det er muligt at blive testet på Guldbergsgade, Prinsesse Charlottes Gade og Lygten 16. Husk at medbringe både mobiltelefon og sygesikringsbevis, når du skal testes. Ellers kan du ikke blive testet. Vi justerer løbende åbningstiderne på vores testlokationer, så vi kan servicere flest muligt. Derfor er det vigtigt, at du holder dig orienteret om åbningstiderne på https://mit.kea.dk/coronavirus. Husk at holde god afstand og vise hensyn, når du kommer for at blive testet – både over for de andre, der skal testes, og KEAs testpersonale.
Stikprøvekontrol af test
KEAs pedeller vil løbende foretage stikprøvekontrol af test ved indgangene til KEA. De vil bære KEA-beklædning og ID-kort, så de er let genkendelige. Du skal altid kunne dokumentere, at du har en negativ covid-19-test, der er maksimalt 72 timer gammel, når du færdes på KEA.
Mere fri adgang til læsepladser
Vi kigger løbende på anvendelsen af vores arealer, inden for de rammer vi har for genåbning. Mens kantinerne er lukket, vil det derfor være muligt at bruge dem til gruppearbejde. For generelt at gøre det nemmere at finde plads til gruppearbejde kan følgende læsepladser benyttes:
- Guldbergsgade: Biblioteket og kantinen
- Prinsesse Charlottes Gade: Kantinen og Bygning F i gården
- Lygten 16 og Lygten 37: Kantinerne
Du skal bare huske at overholde afstandskravet. Kan det ikke lade sig gøre skal man finde et andet sted at sidde.
Husk rådene om smittebegrænsning
Til sidst vil vi minde om, at det er en rigtig god idé at lufte ekstra meget ud i denne tid. Åben derfor gerne løbende vinduerne og nyd forårsvejret og den friske luft.
Du kan se alle Sundhedsstyrelsens råd om smittebegrænsning her.
Tak, fordi I passer på hinanden, og hjælp hinanden med fortsat at holde afstand, bruge mundbind og spritte af.
Husk at holde dig løbende opdateret på https://mit.kea.dk/coronavirus og tak for jeres store fleksibilitet og forståelse i denne tid.
Mvh
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
31. marts 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Håber I nyder påskedagene!
Som vi tidligere har skrevet til jer, så vil der i begrænset omfang være fysisk undervisning igen på KEA fra tirsdag den 6. april. I får besked fra jeres uddannelser om den konkrete plan for undervisningen og eksamener på de enkelte uddannelser.
I forbindelse med den delvise genåbning af KEA er der en række retningslinjer, som I skal være opmærksomme på. De kommer her:
Hvis man skal være fysisk på KEA, kræver det, at man har en negativ Covid-19-test, foretaget inden for de seneste 72 timer. Det kan både være en PCR-test og kviktest/antigentest. Læs mere på https://mit.kea.dk/coronavirus om krav til test, og om i hvilke helt særlige tilfælde, man er undtaget for testkrav.
Det er den enkeltes ansvar at have dokumentation for negativt testsvar – fx via appen MinSundhed. KEA er pålagt at udføre stikprøvekontrol. Vi opfordrer til, at man så vidt muligt bruger myndighedernes nuværende covid-19-testtilbud. Du kan finde teststeder på https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre?Kort%20over%20COVID-19%20testcentre. Vi arbejder på at etablere en vis supplerende testkapacitet på KEA i løbet af april.
Brug mundbind. Der skal bæres mundbind, når man færdes på fællesarealer (gange, kantiner osv.). Mundbind kan tages af, når man sidder ned, medmindre andre regler fremgår af skilte i lokalet.
Hold 2 meters afstand. Studerende på samme stamhold kan undlade at holde afstand til hinanden i undervisning og på fællesarealer.
Har du symptomer på Covid-19, så gå i selvisolation og sørg for at blive testet.
Retningslinjer for ophold på KEA er fortsat gældende.
Selvom vi nu åbner delvist op igen, er det vigtigt at understrege, at de restriktioner, der var gældende ved ophold på KEA i efteråret, stadig gælder. Det drejer sig om:
- Alle sociale arrangementer – uanset størrelse – skal foregå digitalt.
- Når vi er fysisk på KEA, skal det fortsat ske efter retningslinjer om god afstand og hygiejne osv.
- Du skal bære mundbind eller visir på KEA, når du er indendørs på fællesområder som gange, trapper, kantine, bibliotek mv. Kravet om mundbind gælder ikke, når du deltager i undervisning og uddannelsesaktiviteter i klasse- og holdlokaler og værksteder. I enkelte tilfælde hvor der er særlig risiko for smitte, har KEA indført krav om mundbind i undervisning fx på grund af mindre afstand.
- Undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige – særligt ved trængsel.
- Vær fortsat opmærksom på IKKE at møde op på KEA, hvis du har symptomer på sygdom. Føler du dig sløj og er forkølet, så bliv hjemme.
Der vil fortsat være både studerende og medarbejdere i risikogrupper, og her vil vi på samme måde som tidligere så vidt muligt tage individuelle hensyn.
Du kan se alle retningslinjerne på https://mit.kea.dk/coronavirus, så hold dig gerne opdateret her. Vi opdaterer løbende retningslinjerne.
Vi er meget glade for, at vi snart kan se mere til hinanden, og vi er glade for, at vi nu får muligheden for i højere grad at gennemføre de faglige aktiviteter fysisk på KEA.
Med venlig hilsen
KEA – Københavns Erhvervsakademi
-
24. marts 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Så er der endelig gode nyheder, der betyder, at vi snart kan ses igen. Det har vi virkelig glædet os til.
Et flertal i Folketinget blev mandag aften enige om en langsigtet plan for genåbning af Danmark, og det betyder, at vi på KEA nu endelig kan se frem til igen at byde jer fysisk velkommen på KEAs adresser.
Aftalen betyder, at vi fra den 6. april – det er tirsdagen efter påskeferien – kan vende tilbage til KEA med fysisk undervisning i begrænset omfang. Aftalen om genåbning giver ligeledes mulighed for, at læsepladser i begrænset omfang igen kan bruges. Aftalen gælder alle studerende, men der er politisk fokus på at prioritere studerende, der afslutter deres uddannelse og nye studerende. Uddannelserne er i gang med at afklare, hvilke aktiviteter, der skal gennemføres fysisk. Alle studerende vil blive tildelt et fast hold til undervisning og gruppearbejde, som man kan være tæt med. Det vil sige, at man ikke behøver holde 2 meters afstand, hvis man er sammen med sit tildelte hold. Det er vigtigt at understrege, at en del aktiviteter fortsat vil foregå digitalt.
Vi arbejder også på at afklare, hvad den gradvise genåbning betyder for afviklingen af eksamener i løbet af dette semester. I vil høre nærmere direkte fra jeres uddannelser om den konkrete plan for undervisningen og eksamener på de enkelte uddannelser.
Fra 6. april skal alle studerende, og ansatte der har kontakt med studerende, ved fysisk fremmøde kunne fremvise en negativ covid-19-test, der er mindre end 72 timer gammel. Ellers kan man ikke deltage. Det er den enkeltes ansvar at have dokumentation for negativ test og vi er pålagt at udføre stikprøvekontrol. Vi opfordrer til, at man så vidt muligt bruger myndighedernes nuværende covid-19-testtilbud, og vi arbejder på at etablere en vis supplerende testkapacitet på KEA i løbet af april.
Du kan finde myndighedernes testcentre på coronasmitte.dk.
Retningslinjer for ophold på KEA er fortsat gældende
Selvom vi nu åbner delvist op igen, er det vigtigt at understrege, at de restriktioner, der var gældende ved ophold på KEA i efteråret stadig gælder. Derfor gælder følgende:
- Alle sociale arrangementer – uanset størrelse – skal foregå digitalt.
- Når vi er fysisk på KEA, skal det fortsat ske efter retningslinjer om god afstand og hygiejne osv. Ud over de faste hold til undervisning og gruppearbejde er der krav om minimum 2 meters afstand. Kravet gælder ellers overalt, dvs. også på gange, i kantinen osv.
- Du skal bære mundbind eller visir på KEA, når du er indendørs på fællesområder som gange, trapper, kantine, bibliotek mv. Kravet om mundbind gælder ikke, når du deltager i undervisning og uddannelsesaktiviteter i klasse- og holdlokaler og værksteder. I enkelte tilfælde hvor der er særlig risiko for smitte, har KEA indført krav om mundbind i undervisning fx på grund af mindre afstand.
- Undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige – særligt ved trængsel.
- Vær fortsat opmærksom på IKKE at møde op på KEA, hvis du har symptomer på sygdom. Føler du dig sløj og er forkølet, så bliv hjemme.
Der vil fortsat være både studerende og medarbejdere i risikogrupper, og her vil vi på samme måde som tidligere så vidt muligt tage individuelle hensyn.
Du kan se alle retningslinjerne på mit.kea.dk/coronavirus, så hold dig gerne løbende opdateret her. Vi opdaterer løbende retningslinjerne.
Vi er meget glade for, at vi snart kan se mere til hinanden og vi er glade for, at vi nu får muligheden for at i højere grad at gennemføre de faglige aktiviteter fysisk på KEA.
Med venlig hilsen
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
26. januar 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Forårssemesteret går snart i gang, og for langt de fleste aktiviteter bliver det på grund af corona-restriktioner online. De nuværende restriktioner gælder indtil videre til og med den 7. februar. Vi har dog en forventning om, at de vil blive forlænget endnu en gang.
Det betyder, at vi på nuværende tidspunkt forventer, at undervisningen på KEA som minimum forbliver online resten af februar måned som hidtil med visse undtagelser som værksteds-/labaktiviteter. Ledelsen på de enkelte uddannelser vil snarest give yderligere information direkte til dig som studerende om undervisningen på netop din uddannelse.
Hvis der bliver mulighed for at åbne for fysisk undervisning på KEA inden udgangen af februar, vil vi åbne i det omfang, det er muligt, og hvor det giver mening. Det vil I naturligvis høre mere om, hvis og når det bliver aktuelt.
Med venlig hilsen
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
14. januar 2021 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
På et pressemøde i går onsdag udmeldte regeringen, at de nuværende restriktioner desværre er forlænget i yderligere tre uger, så de nu som minimum gælder til og med den 7. februar.
Forlængelsen sker på grund af øget udbredelse af den britiske smittevariant af covid-19 virussen. Vi kan dog heldigvis se lys for enden af tunnelen og håber, at vi snart kan ses på KEA igen. Det trænger vi alle sammen til.
Semesterstart og dimissioner bliver online
Med forlængelsen af restriktionerne, så de nu rækker ind i februar, bliver opstarten af semesteret desværre online med de få undtagelser, der er for undervisning og arbejde i vores labs.
Du vil snarest høre mere fra din egen uddannelse om, hvad det konkret betyder for dig og din semesterstart, og nederst i mailen har vi opsummeret restriktionernes betydning for KEAs uddannelser.
For de af jer, der står overfor at skulle dimittere fra KEA: Vi havde virkelig glædet os til at fejre jer fysisk på KEA, men situationen gør det desværre ikke muligt på grund af restriktionerne. I stedet er der en pakke på vej til jer, så I stadig kan fejre afslutningen af jeres uddannelse på festligvis Og vi håber, I vil dele jeres fejringsbilleder med os på sociale medier med hashtagget #KEAgraduation2021.
Pas på hinanden
Vi ved, at det kan være frustrerende og svært at skulle gennemføre sit studie fra hjemmet. Det gælder ikke mindst de af jer, der har børn, som er sendt hjem fra skole eller holdes hjemme fra daginstitutioner. Husk at passe på hinanden og hjælp hinanden igennem denne tid, indtil vi forhåbentlig snart kan ses fysisk på KEA igen.
Hold dig opdateret
Med forlængelsen af restriktionerne gælder det fortsat at
- KEA er lukket ned for fysiske aktiviteter med få undtagelser.
- Undervisningen på KEA er fortsat omlagt til digital undervisning. Der kan være enkelte undtagelser i tilfælde, hvor fremmøde er nødvendigt, fx ved arbejde i KEAs værksteder.
- Eksamener er omlagt til digital afvikling, med mindre det ikke er praktisk muligt at gennemføre eksamen online.
- Krav om mundbind eller visir ved fysisk fremmøde på KEA og 2 meters afstand
- Fysiske sociale arrangementer omlægges til digital form eller aflyses
Myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at orientere dig på KEAs intranet for studerende på https://mit.kea.dk/coronavirus.
De bedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
29. december 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Først og fremmest så håber vi, at I allesammen har haft en god jul.
På det netop afviklede pressemøde har regeringen forlænget de nuværende landsdækkende restriktioner. Det betyder, at situationen angående undervisning, eksamen og tilstedeværelse på KEA i januar desværre er uændret i forhold til direktionens udmeldinger i mail fra d. 16. december.
Indtil videre gælder regeringens forlængelse til d. 17. januar, men vi planlægger på KEA fortsat med, at de varer til slutningen af januar. Skulle der på det tidspunkt komme lempelser, vil vi fortsat prøve at benytte de muligheder, det giver, og vi vil orientere om det. I forhold til evt. ændringer på de enkelte uddannelser vil I fortsat blive orienteret direkte fra uddannelsen ift. undervisning og eksamen.
Vi krydser fingre for, at vi i fælleskab kan få bragt smitten så meget ned, at vi snart kan mødes fysisk igen på KEA.
I ønskes allesammen et rigtigt godt nytår. Pas på jer selv og hinanden.
De bedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
16. december 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
I sidste uge indførte regeringen nye restriktioner, der i første omgang gælder til den 3. januar. De nye restriktioner betyder blandt andet, som vi tidligere har skrevet, at al undervisning og alle eksamener med få undtagelser skal foregå digitalt her i december måned.
Smitten stiger fortsat i hovedstadsområdet, og der er indtil videre ikke tegn på, at det vender. Det betyder, at der, som det ser ud nu, er en stor sandsynlighed for, at restriktionerne forlænges ind i januar.
For at skabe forudsigelighed og ro omkring eksamensforberedelserne for dig som studerende har vi besluttet, at KEA i hele januar planlægger undervisning og eksamen med de nuværende restriktioner. Det vil sige, at der kun undtagelsesvist vil være fysiske eksamener og fysisk undervisning på KEA. Du får besked fra din uddannelse om din undervisning og eksamener.
Hvis restriktionerne lempes, vil vi prøve at benytte de muligheder, det eventuelt giver, og vi vil selvfølgelig orientere herom.
Vær opmærksom, hvis du skal rejse i julen
En del af jer skal formentlig besøge familie i Danmark eller rejse til udlandet i julen. I den forbindelse beder vi jer være ekstra opmærksomme på myndighedernes retningslinjer og anbefalinger – både de danske myndigheders, og der hvor du planlægger at rejse hen. Få mere information på https://coronasmitte.dk og https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/.
På følgende link kan du også finde flere spørgsmål og svar om fx isolation efter hjemkomst til Danmark: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/.
Bliv testet inden jul
Myndighederne opfordrer fortsat til, at alle 15-25-årige lader sig teste for covid-19 inden jul. Det gælder også mange af jer. KEA støtter den opfordring. Der bliver løbende åbnet midlertidige testcentre rundt omkring i København og omegn.
Se en liste over teststederne i Region Hovedstaden her: https://www.regionh.dk/Sundhed/Akut-hj%C3%A6lp/1813/Adresser%20akutmodtagelser%20og%20klinikker/Sider/Find-vej-og-parkering-ved-TestCenter-Danmark-telte.aspx
Hold dig opdateret
Myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at orientere dig på KEAs intranet for studerende på mit.kea.dk/coronavirus.
Glædelig jul og godt nytår
Hvad enten du skal være i København, andre steder i Danmark eller i udlandet, vil jeg på hele KEAs vegne ønske dig en glædelig jul og et godt nytår! 2020 har bestemt ikke været det nemmeste år at komme igennem, men sammen har vi vist, at det kan lade sig gøre. I skal have en stor tak for at have udvist ”corona-tryg-adfærd” på KEA og for, at I har passet godt på hinanden.
Vi glæder os til at se jer i 2021.
De bedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
7. december 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
For at bekæmpe stadig stigende smitte med covid-19 i en stor del af Danmark, herunder Hovedstadsområdet, har statsminister Mette Frederiksen i dag meldt nye restriktioner ud.
De nye restriktioner rammer KEA og gælder fra 9. december til foreløbig den 3. januar.
Restriktionerne betyder følgende:
- Undervisningen på KEA omlægges til digital undervisning. Der kan være enkelte undtagelser i tilfælde, hvor fremmøde er nødvendigt, fx ved arbejde i KEAs værksteder.
- Eksamener omlægges også til digital afvikling, med mindre det ikke er praktisk muligt.
- Du vil som studerende hurtigst muligt få besked fra ledelsen på din uddannelse i forhold til de konkrete tiltag.
- Det vil desværre ikke længere være muligt at mødes for at lave gruppearbejde på KEA.
Det vil i morgen, tirsdag den 8. december, være muligt at hente sine ting på KEA. Derefter vil der blive mulighed for at hente ting på KEA i nærmere afgrænsede tidsrum i de kommende dage. Det vil vi oplyse nærmere om på mit.kea.dk i morgen den 8. december.
Biblioteket i Guldbergsgade holder nødåbent 2 timer dagligt frem til jul. Det er således muligt for studerende at låne og aflevere bøger samt få hjælp via mail eller Teams. Nærmere information om dette kan findes på bibliotek.kea.dk fra i morgen den 8. december.
Landsdækkende restriktioner forlænget
Restriktioner, som tidligere er meldt ud, er forlænget til den 28. februar 2021. Se mit.kea.dk/coronavirus.
Hold dig opdateret
Myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at orientere dig på KEAs intranet for studerende på mit.kea.dk/coronavirus.
Tusind tak for at I hjælper med at holde afstand, spritter af og begrænser smitten.
Med ønsket om, at vi passer godt på hinanden.
På hele KEAs vegne, de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
2. december 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Smitten med covid-19 stiger stadig i Københavnsområdet, og det er især unge i alderen 20-29 år, der bliver smittet. Derfor annoncerede regeringen i går tirsdag nye restriktioner og anbefalinger, der gælder fra den 7. december til foreløbigt den 2. januar.
Vi skal reducere vores fysiske tilstedeværelse på KEA
De nye retningslinjer og anbefalinger for KEA som videregående uddannelsesinstitution er:
- Det anbefales at omlægge til digital undervisning og eksamener, hvor det vurderes muligt. Der kan tages særlige hensyn til studiefremdrift og kvalitet.
- Der opfordres til, at den samlede fysiske aktivitet på institutionerne reduceres generelt set.
- På alle videregående uddannelser bør der være skærpet opmærksomhed på ikke at møde op med symptomer på sygdom, håndhygiejne, rengøring, afstand og mundbind.
- Der bør være fokus på trivsel og digitale studievenner.
Ledelsen på de enkelte uddannelser vil sammen med resten af KEAs ledelse udarbejde en plan for, hvordan de nye retningslinjer påvirker dig (undervisning og eksamen), og du vil som studerende få konkret information om tiltagene på netop din uddannelse af dine undervisere og ledelsen på uddannelsen.
En stor del af undervisningen vil formentlig blive omlagt til digital undervisning, men i tilfælde, hvor der kræves adgang til særligt udstyr og lignende, eller der er andre gode grunde til det, vil undervisning og eksamen fortsat blive gennemført fysisk på KEA.
Vi opfordrer jer til at afvikle gruppearbejde online, men I kan komme fysisk på KEA, hvis det ikke er muligt eller det er nødvendigt for at sikre kvaliteten af arbejdet.
Når man er fysisk på KEA – fx undervisning, gruppearbejde og eksamener - skal man naturligvis fortsat være meget opmærksom på at følge de retningslinjer, der tidligere er meldt ud: Holde afstand, bruge mundbind hvor det kræves og holde god hygiejne med afspritning og håndvask. Og man skal selvfølgelig blive hjemme, hvis man er syg eller er i selvisolation – også selv om eksamen nærmer sig.
Unge opfordres til at lade sig teste
Myndighederne opfordrer til, at alle 15-25-årige lader sig teste for covid-19 inden jul. Det gælder også mange af jer. KEA støtter den opfordring. Myndighederne vil øge testkapaciteten og testtilbud for at kunne håndtere den øgede efterspørgsel.
Nyt om rejser i julen
Vi har tidligere skrevet, at man skulle i 14 dages selvisolation ved hjemkomst, hvis man har været ude at rejse i et land, der er defineret som ”orange” af Udenrigsministeriet. Udenrigsministeriet forventes her i starten af december at revidere rejsevejledninger, så de fremover tager højde for forskelle i smittetryk i regioner i de enkelte lande. I den forbindelse forventes retningslinjerne for selvisolation også at blive ændret. Derfor opfordrer vi til, at man følger med i myndighedernes retningslinjer, hvis man planlægger at rejse i julen – både de danske myndigheders og der hvor du planlægger at rejse hen.
Hold dig opdateret
Myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at orientere dig på KEAs intranet for studerende på mit.kea.dk/coronavirus.
Tak for jeres indsats
Jeg ved, at restriktionerne er irriterende og kommer på tværs, men situationen er alvorlig, og derfor må vi alle bidrage til at begrænse smitten. På pressemødet i går fik de videregående uddannelsesinstitutioner ros af sundhedsmyndighederne for den hidtidige indsats. Den har bidraget til, at smitten ikke har spredt sig mere på institutionerne, end den har gjort. Det kan I være stolte af.
Tusind tak for at I hjælper med at holde afstand, spritter af og begrænser smitten.
Med ønsket om, at vi passer godt på hinanden.
På hele KEAs vegne, de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
25. november 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Det er blevet tid til en corona-opdatering med nyt om retningslinjer og en forlængelse af forsamlingsforbuddet fra regeringen. Vi prøver også at give lidt svar på nogle af de ting, som vi ved ligger jer på sinde.
Corona-pandemien fylder fortsat meget i hverdagen på KEA, og heldigvis tyder alt på, at vores samlede indsats begrænser smittespredning på KEA. Selv om der fortsat bliver konstateret smittede blandt KEAs studerende og ansatte, så rammer det spredt fordelt på både hold, uddannelser og lokationer. Vi kan ikke konstatere smittekæder på KEA, og antallet af smittetilfælde om ugen har været lavt og stabilt siden studiestart. Lad os holde fast i de gode vaner: huske at spritte hænder af, holde afstand og bære mundbind på fællesarealer. Husk også at afspritte overflader på fx borde, når du forlader et lokale.
Forsamlingsforbuddet forlænges og forbuddet mod sociale arrangementer gælder fortsat
I fredags meldte regeringen ud, at forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer er forlænget til foreløbigt den 13. december 2020. Forsamlingsforbuddet gælder dog ikke for undervisningen på KEA. Har et arrangement deltagere udefra må man fortsat kun være maksimalt 10 personer samlet.
Forbuddet mod sociale arrangementer, der afholdes fysisk, gælder fortsat indtil foreløbigt den 2. januar 2021.
Hvad med jul og eksamen?
Jul og eksamen nærmer sig, og også her vil corona-forholdsregler spille ind. Eksaminer med fysisk fremmøde bliver i alt overvejende grad afholdt som planlagt, men i nogle tilfælde er det valgt at omlægge eksamen fra fysisk til online. Hvis din uddannelse har valgt at omlægge en fysisk eksamen til en online eksamen eller giver dig mulighed for at vælge at gå til eksamen online, vil du få besked om det inden længe.
Vi ved, at flere af jer planlægger at rejse i julen – fx hjem til familie. I så fald skal I være opmærksomme på rejserestriktioner og karantæneregler – både inden for Danmark (hvor der netop har været en periode med begrænsninger i Nordjylland) og rejserestriktioner til og fra udlandet. I skal efterleve myndighedernes anvisninger om karantæne, selvisolation osv. Derfor en opfordring til at have rejserestriktioner – både de danske og udenlandske – med i jeres planlægning. De danske rejsevejledninger bliver løbende opdateret, og du kan finde dem på https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/. Den nuværende vejledning er, at hvis man kommer til Danmark fra et ”orange” land (=hele verden undtagen Grønland og Færøerne), skal man gå i 14 dages selvisolation. Man må ikke møde op til fysisk eksamen eller undervisning, hvis man er i selvisolation, og det kan fx betyde, at man bruger et eksamensforsøg. Det er vigtigt at understrege, at rejsevejledningerne kan ændre sig med kort varsel, så det er vigtigt, at man holder sig opdateret, hvis man skal rejse.
Mundbindsfrie zoner på KEA
Vi skal fastholde de gode corona-vaner, men vi vil også gerne gøre hverdagen på KEA så god som muligt i denne tid. Derfor indfører KEA nu nye tiltag for at sikre de bedst mulige betingelser for dig som studerende uden at gå på kompromis med de sundhedsfaglige hensyn.
Fremadrettet vil du finde ”mundbindsfrie zoner” på KEA. Det er steder, hvor du gerne må tage dit mundbind af, mens du sidder ved et bord og arbejder. De steder, hvor du finder nedenstående grønne skilt må du tage dit mundbind af, når du sidder ned. Husk mundbindet, når du rejser dig igen ;-)
Hvorfor lukker vi ikke fysisk ned for undervisningen på KEA?
Flere har spurgt, hvorfor vi ikke lukker mere ned for den fysiske undervisning på KEA, når det i perioder har vist sig, at undervisningen godt kan modtages hjemmefra.
At holde fysisk åbent for undervisning på de videregående uddannelsesinstitutioner er en prioritet for regeringen. Det er vi glade for, da uddannelserne på KEA er kendetegnet ved en god blanding af teori og praksis. For at det kan føres ud i livet og give studerende undervisning af den bedst mulige kvalitet, så er der brug for, at vi holder KEA åbent for fysisk undervisning så meget som myndighedernes retningslinjer og de praktiske forhold tillader, så studerende har adgang til udstyr og værksteder på KEA – og den fysiske dialog med underviser og hinanden.
KEA følger altid anbefalingerne fra myndighederne, og det er en balancegang at kunne udføre den bedst mulige undervisning og samtidig sikre, at alt foregår på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, så alle kan føle sig trygge. Og da anbefalingerne skifter vil mængden af undervisning fysisk på KEA og undervisningsformer i øvrigt løbende skulle tilpasses.
Det er vigtigt at understrege, at vi gør alt, hvad vi kan, for at I kan føle jer trygge, når I færdes på KEA. Det er erfaringen fra KEA og de andre videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark, at der ikke er smitte i større omfang ved uddannelsesaktiviteter, hvor retningslinjerne er overholdt. Ved at overholde retningslinjerne på KEA under corona-pandemien, kan vi gøre vores for at sikre, at det fortsætter.
Hvilke corona-test er anerkendt på KEA?
Hvis du skal testes for covid-19 er det vigtigt, at vi kan stole på resultatet. Sundhedsmyndighedernes retningslinjer og anbefalinger er, at test skal være foretaget i det danske sundhedsvæsen, da kviktest/antigentest langt fra er lige så pålidelige, som sundhedsvæsenets tests. Tester man positiv for covid-19 i en kviktest skal man dog – af forsigtighedshensyn - forholde sig som hvis man var testet positiv med en test foretaget i det danske sundhedsvæsen.
Du kan læse mere om forskellige tests her: https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Antigentest-boer-ikke-bruges-hvis-du-har-symptomer-paa-COVID-19-eller-er-naer-kontakt
Hvis du konstateres smittet med covid-19, skal KEA informeres om smitten. Dette gøres til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Hold dig opdateret
Myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at orientere dig på KEAs intranet for studerende på mit.kea.dk/coronavirus.
Tusind tak for at I hjælper med at holde afstand, spritter af og begrænser smitten.
Med ønsket om, at vi passer godt på hinanden.
På hele KEAs vegne, de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
26. oktober 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
For at mindske den stigende corona-smitte i samfundet udmeldte regeringen i fredags yderligere restriktioner og forlængede de midlertidige restriktioner året ud.
De væsentligste ændringer for KEA er, at studerende skal bære mundbind/visir, når man færdes indendørs på fællesarealer, og at forsamlingsforbuddet er sænket fra 50 til 10 personer. Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder dog ikke undervisningsaktiviteter, og derfor kan undervisning og øvrige aktiviteter fortsat gennemføres fysisk på KEA. Det er vi rigtig glade for, og vi håber, at det kan blive ved, hvis vi fortsat husker på afstand, hygiejne osv., så vi mindsker smittespredning på KEA.
Mere detaljeret betyder regeringens udmelding følgende
Du skal bære mundbind eller visir på KEA, når du er indendørs på fællesområder som gange, trapper, kantine, bibliotek mv. Kravet om mundbind gælder ikke, når du deltager i undervisning og uddannelsesaktiviteter i klasse- og holdlokaler og værksteder. I enkelte tilfælde hvor der er særlig risiko for smitte, har KEA indført krav om mundbind i undervisning fx på grund af mindre afstand. De berørte studerende får eller har allerede fået direkte besked. Krav om mundbind (og undtagelser) vil desuden fremgå af skilte.
Du skal selv medbringe mundbind til brug på fællesarealer. Du vil fortsat få udleveret mundbind, hvis du deltager i undervisningsaktiviteter, hvor dette er et krav. Retningslinjerne træder i kraft torsdag den 29. oktober og varer foreløbigt til den 2. januar 2021. I nødstilfælde kan receptionen udlevere mundbind.
Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder foreløbig til og med 22. november. Undervisning, eksamen og lignende, hvor fysisk fremmøde er nødvendigt, er undtaget for forsamlingsforbuddet. For åbne arrangementer, hvor studerende og andre kan deltage, gælder grænsen på 10 personer.
De midlertidige restriktioner forlænges til 2. januar 2021, dvs.
Undervisning kan fortsat afvikles med fysisk tilstedeværelse af både studerende og underviser efter de retningslinjer om afstand mv., som gælder på KEA (se mit.kea.dk/coronavirus).
Vær fortsat opmærksom på IKKE at møde op på KEA, hvis du har symptomer på sygdom. Føler du dig sløj, så bliv hjemme.
Alle sociale arrangementer – uanset størrelse – der afholdes fysisk, skal aflyses. Men tænk meget gerne kreativt i forhold til, om de sociale arrangementer kan afholdes online!
Undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige – særligt ved trængsel.
Når vi er fysisk på KEA, skal det fortsat ske efter retningslinjer om god afstand og hygiejne.
Samlet betyder de nye retningslinjer, at KEA i vidt omfang kan fortsætte aktiviteterne, som de er planlagt, dog med brug af mundbind og visirer og maksimalt 10 deltagere til åbne arrangementer.
Det er en prioritering fra regeringen – og det er vi meget glade for – at uddannelsesinstitutionerne (på linje med virksomheder, skoler og daginstitutioner) holdes åbne. Der er desværre lukket for fysiske sociale aktiviteter året ud, og vi skal derfor alle sammen finde på alternativer. KEA Studieliv vil igen facilitere og understøtte initiativer fra og for studerende, og vi vil i nyhedsbreve mv. udbrede de gode ideer.
Hold dig opdateret
Myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at orientere dig på KEAs intranet for studerende på mit.kea.dk/coronavirus.Tusind tak for at I hjælper med at holde afstand, spritter af og begrænser smitten.
Med ønsket om, at vi passer godt på hinanden.
På hele KEAs vegne, de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
9. oktober 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
På grund af situationen med covid-19 i Danmark valgte sundhedsmyndighederne i denne uge at forlænge de midlertidige restriktioner i samfundet til den 31. oktober.
Det betyder, at de midlertidige retningslinjer, vi tidligere har meldt ud til jer, er forlænget foreløbig til den 31. oktober:- Alle sociale arrangementer – uanset størrelse – skal aflyses eller afholdes online.
- Når vi er fysisk på KEA, skal det fortsat ske efter retningslinjer om god afstand og hygiejne.
- Undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige – særligt ved trængsel.
- Vær fortsat opmærksom på IKKE at møde op på KEA, hvis du har symptomer på sygdom. Føler du dig sløj og er forkølet, så bliv hjemme
Forlængelsen af restriktionerne gælder også for jeres ændrede afvikling af undervisningen, som I den seneste uge er blevet informeret om.
Hjælp os med at begrænse smitte på KEA
Vi holder løbende øje med udviklingen af covid-19 både på KEA og i samfundet som helhed og justerer vores indsats for at komme covid-19 bedst muligt til livs. Derfor er der blandt andet blevet sat flere spritstandere op på KEAs adresser, og vi arbejder løbende på at gøre det tydeligt, hvor mange der fx må være i et undervisningslokale mm. (max antal er opgjort efter mulighed for at holde 1 meters afstand og den aktuelle opstilling af borde og stole).
Vi skal fortsat gøre alt, hvad vi kan for at begrænse eventuel smitte på KEA og huske på råd om afstand, hygiejne og blive hjemme, hvis vi er syge. For at alle så vidt muligt kan holde afstand, skal man være ekstra opmærksom ved indgangspartier og døre, hvor der kan forekomme trængsel. Giv plads til, at folk på vej ud kan komme helt ud af en bygning eller et lokale, før du går ind. I undervisningslokaler og andre lokaler generelt skal man så vidt muligt fylde pladserne længst fra indgangen først, så færrest skal passere hinanden tæt. Hvis man skal ud af lokalet mange på en gang skal dem tættest på døren gå først. Dette hjælper med til, at man ikke krydser forbi hinanden i samme grad.
Hvis der er mulighed for at lufte ud i lokalet, så husk at gøre det regelmæssigt. Vi skruer også op for luftskiftet via ventilationsanlæggene, så meget det er muligt, uden at der opstår støjgener.
Hold dig opdateret
Myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at orientere dig på KEAs intranet for studerende på mit.kea.dk/coronavirus.
Med ønsket om, at vi passer godt på hinanden.
De allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
30. september 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
På grund af de fortsat høje smittetal med covid-19 i Danmark, har Uddannelses- og Forskningsministeriet ændret retningslinjer for blandt andet de fysiske rammer for undervisningen på de videregående uddannelsesinstitutioner. Ændringen er ikke midlertidig og pt. forventer vi derfor, at de som minimum vil gælde semesteret ud.
De nye retningslinjer ændrer på:
- Der er indskrænkninger i de situationer, hvor de generelle krav om minimum 1 meters afstand kan afviges i undervisningssituationer.
- Der er ikke længere mulighed for at flere hold kan undervises samtidigt med afstand mellem holdene, hvis ikke 1 meters krav kan overholdes mellem alle studerende.
Samlet set betyder det, at det bliver vanskeligere at afvikle undervisning fysisk, og I vil derfor høre nærmere direkte fra ledelsen på jeres uddannelser snarest muligt, om hvordan de ændrede retningslinjer påvirker jeres undervisning.
De midlertidige restriktioner er forlænget til 18. oktober
De midlertidige restriktioner, vi tidligere har skrevet til jer om, er forlænget fra 4. oktober til 18. oktober. Det vil sige:
- Alle sociale arrangementer – uanset størrelse – skal aflyses eller afholdes online.
- Når vi er fysisk på KEA, skal det fortsat ske efter retningslinjer om god afstand og hygiejne.
- Undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige – særligt ved trængsel.
- Vær fortsat opmærksom på IKKE at møde op på KEA, hvis du har symptomer på sygdom. Føler du dig sløj og er forkølet, så bliv hjemme
Hold dig opdateret
Myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at orientere dig på KEAs intranet for studerende på mit.kea.dk/coronavirus.
Med ønsket om, at vi passer godt på hinanden.
De allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
25. september 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Der har den seneste tid været en væsentlig stigning i antallet af personer, der er smittet med coronavirus i Københavnsområdet og resten af landet.
På den baggrund har sundheds myndighederne forlænget de særlige tiltag, som vi tidligere har skrevet til jer om, så de foreløbig gælder frem til 18. oktober.
Situationen lige nu på KEA
Siden semesterstart den 24. august har der løbende været enkelte studerende på KEA, som er konstateret smittet med covid-19. Smittetilfældene har været spredt på hold og bygninger. KEA og Styrelsen for patientsikkerhed har håndteret de enkelte smittetilfælde jf. proceduren, som kan ses på intranettet for de studerende på mit.kea.dk/coronavirus.
Er der mistanke om mulig smittespredning på et hold, er hele holdet sendt hjem og undervisning er foregået online, mens de studerende, der skal testes, har ventet på
svar. Hvis en underviser har været udsat for smitterisiko, er vedkommende selvfølgelig også blevet testet.Heldigvis har smittetilfældene på de enkelte hold ikke startet større smittekæder i forbindelse med undervisningen på KEA. Det er meget glædeligt, og I skal have en kæmpe tak for, at I har været så gode til at passe på hinanden, når der har været smitte på et hold.
Smitten stiger stadig
De stigende smittetal i Storkøbenhavn understreger dog fortsat, hvor vigtigt det er, at vi begrænser smitten:
- Vær fortsat opmærksom på IKKE at møde op på KEA, hvis du har symptomer på sygdom. Føler du dig sløj og er forkølet, så bliv hjemme.
- Når vi er fysisk på KEA, skal det fortsat ske efter retningslinjer om god afstand og hygiejne osv. Kravet om minimum 1 meters afstand kan være fraveget i undervisning, hvor man sidder i faste grupper/stamhold, men det gælder ellers overalt, dvs. også på gange, i kantinen osv., hvor vi mødes på tværs af omgangskreds/stamhold. Dvs. alle andre steder end i undervisningssituationen skal alle holde 1 meters afstand.
- Alle sociale arrangementer på KEA – uanset størrelse – skal
aflyses eller afholdes online (gælder minimum til 18. oktober 2020). - Undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige – særligt ved trængsel. KEA vil i den kommende periode hænge endnu flere skilte op og informere endnu mere om, hvordan vi hjælper hinanden med at passe på.
Vi ved godt, at det er en underlig tid at være ung i. Studiet er anderledes, end I havde tænkt det skulle være, sociale arrangementer må ikke gennemføres på jeres studier, restauranter og barer lukker i øjeblikket kl. 22 osv.
Sundhedsmyndighederne har lavet en brochure målrettet jer, hvor der gives en række konkrete råd til, hvordan man kan være social, træne, date og alt det andet, som hører til at være ung – samtidig med at man bidrager til, at corona-virus ikke spredes. Du kan læse brochuren her.
Hvis I har kommentarer eller andre gode ideer til, hvordan vi kan hjælpe hinanden på og udenfor KEA, må I endelig sende dem til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Hold dig opdateret
Myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at
orientere dig på KEAs intranet for studerende på mit.kea.dk/coronavirus.Med ønsket om, at vi passer godt på hinanden.
De allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
22. september 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Som vi skrev til jer sidst, er der en stigning i smitte med coronavirus i Københavnsområdet, og den er desværre fortsat de seneste uger. På den baggrund har sundhedsmyndighederne indført nye tiltag målrettet nattelivet og restaurationsbranchen i hovedstadsområdet, som skal begrænse smittespredningen, bl.a. skal barer, cafeer m.m. lukke kl. 22. Derudover har myndighederne en klar opfordring til at ”arrangementer, fester og fejringer i private hjem ikke afholdes med andre end den nærmeste, snævre omgangskreds”.
Der er IKKE nye tiltag eller retningslinjer for KEAs undervisningsaktiviteter, som fortsætter som planlagt.
De tidligere midlertidige restriktioner er dog forlænget til 4. oktober:
- Alle sociale arrangementer – uanset størrelse – skal aflyses eller afholdes online.
- Når vi er fysisk på KEA, skal det fortsat ske efter retningslinjer om god afstand og hygiejne osv. Kravet om minimum 1 meters afstand kan være fraveget i undervisning, hvor man sidder i faste grupper/stamhold, men det gælder ellers overalt, dvs. også på gange, i kantinen osv., hvor vi mødes på tværs af omgangskreds/stamhold.
- Undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige – særligt ved trængsel.
- Vær fortsat opmærksom på IKKE at møde op på KEA, hvis du har symptomer på sygdom. Føler du dig sløj og er forkølet, så bliv hjemme
De fortsat skærpede restriktioner er selvfølgelig ærgerlige, men de er bl.a. indført for at undgå, at det bliver nødvendigt at lukke KEA og de øvrige uddannelsesinstitutioner ned.
Restriktionerne er samtidig en påmindelse om, at vi alle skal være meget opmærksomme på vores adfærd – både på og uden for KEA. Vi skal holde god afstand uden for den faste omgangskreds/stamholdet på uddannelsen, undgå store forsamlinger hvor man mødes på tværs, reducere sociale aktiviteter med tæt kontakt, spritte hyppigt af og gøre alt for ikke at udsætte os selv for smitterisiko. Vi skal kort sagt passe på os selv og hinanden.
Myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at holde dig orienteret på KEAs intranet for studerende på https://mit.kea.dk/coronavirus.
På hele KEAs vegne de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
8. september 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Der har på det seneste været en stigning i antallet af personer, der er smittet med coronavirus i bl.a. Københavnsområdet og særligt i aldersgruppen 20-29 år, som omfatter mange af jer. På den baggrund har sundhedsmyndighederne indført nye tiltag, som skal begrænse smittespredningen. De nye covid-19-restriktioner gælder foreløbig frem til 22. september og gælder primært livet uden for KEA. Det betyder også, at du skal være meget opmærksom på din adfærd uden for KEA. Hold god afstand, undgå store forsamlinger, sprit hyppigt af og gør alt for ikke at udsætte dig selv for smitterisiko.
Al undervisning på KEA foregår dog glædeligvis fortsat som planlagt, idet selve undervisningen ikke er underlagt de nye restriktioner. Forsamlingsforbuddet på 100 personer sænkes til 50 personer, men forsamlingsforbuddet gælder IKKE for undervisningsaktiviteter. Her må man fortsat modtage undervisning, selvom mere end 50 personer er sammen, hvis man overholder retnings-linjer om afstand og faste grupper/hold, sådan som det har været siden semesterstart.
På KEA gør situationen dog også, at vi skal være ekstra opmærksomme:
- Alle sociale arrangementer – uanset størrelse – skal aflyses i det omfang, de ikke allerede er aflyst.
- Når vi er fysisk på KEA, skal det fortsat ske efter retningslinjer om god afstand og hygiejne osv. Kravet om minimum 1 meters afstand kan være fraveget i undervisning, men det gælder ellers overalt, dvs. også på gange, i kantinen osv.
- Undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige – særligt ved trængsel.
- Vær fortsat opmærksom på IKKE at møde op på KEA, hvis du har symptomer på sygdom. Føler du dig sløj og er forkølet, så bliv hjemme.
Med ovenstående håber vi, at vi kan hjælpe med at få reduceret smitten, så vi undgår en egentlig nedlukning af KEA og de øvrige uddannelsesinstitutioner.
Det er vores erfaring, at myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at orientere dig på KEAs intranet for studerende på https://mit.kea.dk/coronavirus.
På hele KEAs vegne de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
31. august 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
Vi er meget glade for at have jer tilbage, og for at vi igen kan undervise jer i KEAs bygninger. Det praktiske element i vores uddannelser havde svære kår under forårets nedlukning, så det er dejligt med liv og aktivitet på KEA igen. Der har også været god tilslutning og godt engagement til introaktiviteterne!
Jeg har også set, at I er gode til at huske på retningslinjerne om afstand og hygiejne, og jeg har hørt, at I er opmærksomme på at blive hjemme, når I har symptomer på sygdom. Det er rigtig godt. Mange tak for det, og hjælp gerne hinanden med at huske på det!
Ikke mindst det med at blive hjemme, hvis man har symptomer på sygdom, er meget vigtigt. Føler man sig sløj eller er forkølet, skal man blive hjemme.
I sidste uge fandt to af vores studerende ud af, at de var smittet med coronavirus. Som led i smitteopsporing har det betydet, at to hold er hjemsendt og får undervisning hjemmefra i en periode, mens de studerende afventer svar på deres covid-19-tests. Episoderne har vist, at det er vigtigt, at alle ved, hvad man skal gøre, hvis en studerende eller ansat får konstateret covid-19.
KEA følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger for håndtering af studerende med covid-19. Nedenfor kan du se, hvad KEA gør, hvis en studerende er smittet med coronavirus.
Procedure for håndtering af konstateret covid-19-smitte på KEA
- En studerende, der har fået konstateret covid-19, melder sig syg ved at henvende sig til sin underviser eller studieadministrationen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
- KEA får kontaktoplysninger på vedkommende og orienterer den smittede om, at man vil blive kontaktet af KEA HR (KEAs HR-afdeling) og Styrelsen for Patientsikkerhed. KEA er derefter i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og følger deres anvisninger i forhold til smitteopsporing og øvrige tiltag i forhold til de berørte.
- Hvis den studerende er på KEA, skal man herefter gå hjem og isolere sig selv i forhold til samboende og følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for den givne situation.
- For at reducere en smittespredning vil KEA sende det hold hjem, som den smittede er tilknyttet, og oplyse dem om, at de skal holde øje med deres KEA-mail, hvor KEA informerer om hjemsendelsen. De hjemsendte medstuderende kan forvente at skulle testes for covid-19 på 4. dagen og igen på 6. dagen (kontroltest) efter den konstaterede smitterisiko, og vi anbefaler derfor, at man straks bestiller tid til test på coronaprover.dk. Det er vores erfaring, at der løbende kommer nye tider til pga. afbud fra tilmeldte, så hvis man ikke i første omgang kan få en tid på de rigtige dage, skal man prøve igen lidt senere.
- I den hjemsendte periode er opfordringen, at man er ekstra opmærksom på afstand, brug af håndsprit og vask af eget tøj, når man kommer hjem.
- KEA vil umiddelbart omlægge undervisningen til et digitalt format, hvis et helt hold bliver sendt hjem. Dette vil vi orientere nærmere om på KEA-mail og via Fronter.
- Når man har fået et svar på testen, der viser, at man ikke er smittet, må man igen komme på KEA. Det gælder allerede ved testen på fjerdedagen, uagtet at der to dage efter gennemføres en kontroltest. Hold øje med Fronter i forhold til meddelelser om, hvor længe undervisningen gennemføres digitalt, så der er mulighed for at følge undervisningen for de hjemsendte. Det er jo ikke sikkert, at alle får svar på samme tid, ligesom der kan være faglige hensyn, der gør, at vi fastholder den digitale undervisning i en periode.
Hold dig orienteret på KEAs intranet
Har du spørgsmål til KEAs håndtering af covid-19, kan du læse mere her på siden, eller kontakte studieadministrationen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. På siden her har vi samlet al relevant information vedrørende afstandskrav, hygiejne, brug af værnemidler, sociale arrangementer m.m. Det er vores erfaring, at myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at orientere dig.
Vi skal alle passe på hinanden og hjælpe med til, at KEA bliver et trygt sted at studere. Husk derfor at holde afstand, spritte af og være omhyggelige med, at alle overholder retningslinjerne, som ses på skilte og klistermærker overalt på KEA.
Vi ønsker jer et fortsat godt og trygt studie på KEA!
På hele KEAs vegne de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
15. august 2020 // Velkomst fra rektor
Kære studerende
Til alle jer, der skal til at begynde at læse på KEA, vil jeg sige et stort velkommen til KEA! Og til jer, der allerede studerer på KEA, vil jeg sige velkommen tilbage fra sommerferie. KEA er åben igen efter sommerferien, og undervisningen kan nu i vid udstrækning ske fysisk i vores undervisningslokaler, hvilket vi er meget glade for.
Trods corona-pandemien prøver vi at have en så normal hverdag som muligt, men hensynet til smitterisiko sætter begrænsninger for vores færden på KEA. Vi skal alle passe på hinanden og hjælpe med til, at KEA bliver et trygt sted at studere, så derfor har vi udarbejdet nogle retningslinjer:
Hold afstand, husk hygiejne og bliv hjemme ved sygdom
Det er meget vigtigt, at vi alle holder god afstand. Der skal være minimum 1 meter mellem os, men i undervisningen kan afstanden være under 1 meter, hvis man ikke er blandet på tværs af grupper/stamhold. Det hører du nærmere om, hvis det gælder dig. Vi følger også myndighedernes anvisninger om brug af mundbind, når man ikke kan holde tilstrækkelig afstand uden for sin gruppe/stamhold, fx i værksteder. Og det er selvfølgelig også i orden at bære mundbind andre steder på KEA, hvis man selv ønsker det. Vi skal også være grundige med hygiejnen og følge retningslinjerne for at blive hjemme, hvis vi er syge, for så minimerer vi risikoen for at blive smittet med coronavirus.
Undgå at blande jer for meget og tag gerne hjem, når de planlagte aktiviteter stopper
Omdrejningspunktet for jeres undervisning og sociale aktiviteter er jeres hold, og derudover vil KEA tilbyde forskellige aktiviteter, der overvejende foregår digitalt. Det kan du læse mere om nedenfor. Vi kan desværre ikke holde åbent i fredagsbarer, afholde fester og i det hele taget have sociale arrangementer, hvor vi blander os fysisk på tværs af hold. Vi har også forbudt rygning på KEAs områder for at minimere mulighederne for smittespredning. For at mindske antallet af personer samtidigt i bygningerne, har vi spredt aktiviteter ud på dagen, og vi har lavet forskudte mødetider. Vi henstiller også til, at du så vidt muligt kun er på KEA, når du har planlagte aktiviteter eller skal gøre brug af biblioteket eller værksteder. Så tag gerne hjem, når de planlagte aktiviteter er afviklet. Alt sammen for at mindske risikoen for smitte.
Karantæne ved ind-/hjemrejse til Danmark
Hvis du kommer til Danmark fra udlandet, er det vigtigt, at du følger Udenrigsministeriets vejledninger for selvkarantæne mv. Få mere information på www.coronasmitte.dk, hvor de danske myndigheder har samlet alle relevante informationer om coronavirus, karantæne, test, smittesporing mv.
Hvis du grundet covid-19 ikke kan møde op på dit studie, har symptomer eller er blevet syg med covid-19, skal du give besked til KEA Studieadministration på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Det gælder fx hvis:
- Du kommer hjem fra en rejse i et land, hvor karantæne er påkrævet (se um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger). Bemærk, at du kan afkorte en evt. karantæne ved at lade dig teste og få et negativt svar.
- Du har symptomer på covid-19 og afventer testsvar på, om du er smittet.
- Du grundet covid-19 er forhindret i at rejse ud af dit hjemland
Er du i en øget risiko for at blive smittet, kan du meddele det til din uddannelse. KEA Studieadministration (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) kan give dig information om, hvem der er kontaktperson på den enkelte uddannelse og hjælpe dig, hvis du er i øget risiko.
Flere detaljer og løbende opdatering af retningslinjer
På KEAs intranet for de studerende, mit.kea.dk, kan du læse retningslinjerne, som gælder på KEA. På intranettet har vi også besvaret corona-relaterede spørgsmål, som ofte bliver stillet. Det kan fx være vedrørende afstandskrav, brug af værnemidler, retningslinjer i forbindelse med sygdom, afspritning af udstyr, sociale arrangementer m.m. Det er vores erfaring, at myndighedernes retningslinjer ændrer sig hyppigt, så husk løbende at orientere dig på mit.kea.dk.
Vi skal hjælpe hinanden med at huske på retningslinjerne. Sig gerne tak, når en medstuderende eller underviser hjælper dig med det :)
Skema på vej
På grund af afstandskrav mv. er vi lidt længere tid om at lægge skemaer end normalt. Vi arbejder på højtryk, og du får dit skema for de første uger snarest muligt.
Vi glæder os til at se dig på KEA!
På hele KEAs vegne de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
22. juni 2020 // Meddelelse fra KEAs rektor
Kære studerende på KEA
Her på kanten af sommerferietid har KEA fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at åbne op for visse faciliteter på KEA hen over sommeren. Det betyder, at du nu kan få adgang til KEAs bibliotek og værksteder i et vist omfang i perioden fra 24. juni til den 3. juli og igen fra den 3. august. I oversigten nedenfor kan du se, hvilke muligheder der er for at få adgang til biblioteket og værkstederne.
I perioden fra den 6. juli til den 31. juli er det KEAs uddannelseschefer, som giver udvalgte grupper af studerende adgang til specifikke faciliteter afhængig af behovene på de enkelte uddannelser. Hvis din uddannelse planlægger med adgang til konkrete faciliteter, får du direkte besked.
I august får I besked om afviklingen af undervisningen i efterårssemesteret. Vi ved endnu ikke, i hvilket omfang KEA kan afvikle undervisningen med fysisk tilstedeværelse på KEA. Vi håber meget, at vi i langt højere grad kan vende tilbage til mere normaliserede forhold - altså bortset fra, at alle selvfølgelig skal være ekstra omhyggelige med hygiejnen og følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer om afstand mv., så vi sikrer, at undervisningen på KEA bliver afviklet så corona-sikkert som muligt.
Hold øje med https://mit.kea.dk, der løbende bliver opdateret med relevante informationer. Vi vil også sende information på mail, så hold øje med din mailboks hen over sommeren.
Hvis du skal rejse til udlandet, så husk at læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger for det land, du skal rejse til (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger). Hvis du rejser til et land, der har orange eller rød markering, skal du blive hjemme i karantæneperioden, inden du må tage ind på KEA. Retningslinjerne vil ifølge Udenrigsministeriet skifte afhængigt af smittetryk osv., så følg løbende med i deres rejsevejledninger.
Hvis du eller en i din husstand får konstateret COVID-19 skal du følge retningslinjerne på https://mit.kea.dk. Der finder du også retningslinjer for, hvordan du i det hele taget skal forholde dig, hvis du bliver syg eller er i såkaldt særlig risikogruppe.
Jeg hører fra KEAs undervisere, at de er imponerende over, hvor godt og hurtigt, I har omstillet jer til de vanskelige forhold under coronakrisen. Al undervisning og gruppearbejde skulle fra den ene dag til den anden afvikles online, hvilket er en kolossal udfordring! Men jeres tilgang og i mange tilfælde konkrete bidrag har hjulpet KEA til at tilpasse sig til de nye forhold, og det vil jeg gerne sige tusind tak for!
Til de af jer, der har været til eksamen, vil jeg sige stor tak for indsatsen, og til de af jer, som fortsat mangler det sidste, vil jeg sige ”knæk og bræk”!
Rigtig god sommer til jer alle – vi glæder os til at se jer på KEA efter sommerferien!
På hele KEAs vegne de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor
-
22. maj 2020 // Meddelelse fra KEAs rektor
Kære studerende på KEA
Med den politiske aftale onsdag aften om yderligere åbning af Danmark er der flere muligheder for os på KEA end dem, vi meldte ud den 8. maj. Fra den 27. maj får KEA nemlig mulighed for at afholde mundtlige eksamener fysisk på KEA.
Med ganske få undtagelser har studerende og undervisere planlagt efter at mundtlige eksamener skulle foregå online, og derfor er det ikke nødvendigvis hensigtsmæssigt at ændre på det. Vi vil nu sammen med uddannelsesledelserne undersøge, hvor det eventuelt giver mening at ændre fra de nu planlagte online eksamener til fysiske mundtlige eksamener, og vi forventer at kunne give besked om eventuelle ændringer i næste uge.
Vores minister Ane Halsboe-Jørgensen udtaler i pressemeddelelsen om den yderlige åbning:
“... der vil fortsat være rigtig mange studerende, som vil skulle afslutte semestret hjemmefra, og til dem vil jeg sige: Jeg er simpelthen så imponeret over, hvordan de har evnet at omstille sig og fortsætte med at klø på, selvom deres uddannelsesforløb pludselig ændrede sig på få dage. De har udvist samfundssind og vist omverdenen, at vi i Danmark har studerende, der både tager ansvar for deres egen læring og for samfundet”, siger Ane Halsboe-Jørgensen.
Vi er som ministeren imponerede over jer studerendes håndtering af udfordringerne af nedlukningen, og vi ser frem til at se jer igen til august. Og til de af vores studerende, som færdiggør uddannelsen på KEA nu til sommer, planlægger vi at fejre jer, så godt vi kan, på afstand til dimissionen.
Husk, at alle generelle informationer om dit studie og om nedlukning af KEA pga. coronavirus er samlet på https://mit.kea.dk.
KEA står fortsat sammen – hver for sig.
På hele KEAs vegne, de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
-
8. maj 2020 // Meddelelse fra KEAs rektor
Kære studerende på KEA
Så kom den politiske aftale i går aftes om fase 2 af genåbning af Danmark, og vores ministerium har i dag beskrevet rammerne for, hvad KEA kan åbne fra 18. maj – og fortsat ikke kan åbne. Vi er rigtig glade for, at vi får mulighed for at afvikle de undervisnings- og eksamensaktiviteter, som kræver adgang til værksteder og udstyr. Det drejer sig om udvalgte aktiviteter på enkelte uddannelser. Vi tager direkte kontakt til de studerende, som skal deltage i aktiviteterne, så snart vi har planerne klar for, hvordan vi sikrer, at aktiviteterne sker i trygge rammer og efter de sundhedsmæssige vejledninger, som myndighederne kommer med midt i næste uge.
Alle andre studerende på KEA skal fortsat arbejde hjemmefra og digitalt som hidtil.
Samtidig med glæden over mulighederne for åbning, er vi rigtigt kede af, at vi allesammen forventeligt først kan ses fysisk efter sommerferien, som del af den planlagte fase 4 af genåbning i august. Nogle af jer vil derfor færdiggøre jeres uddannelse på KEA, inden vi kan ses igen fysisk, og vi lægger os i selen for at finde gode og festlige ikke-fysiske måder at markere det på.
Husk også, at alle generelle informationer om dit studie og om nedlukning af KEA pga. coronavirus er samlet på https://mit.kea.dk.
Vi glæder os meget til, vi igen kan give normal undervisning i KEAs bygninger. Indtil da står KEA sammen – hver for sig.
Vi ønsker dig en god bededagsferie!
På hele KEAs vegne de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor
-
28. april 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende på KEA
Jeg har lavet en videohilsen til dig med diverse informationer, som du kan se på youtube.com.
Som KEA tidligere har meldt ud den 8. april, er KEAs bygninger lukket indtil den 10. maj, og vi omlægger som udgangspunkt undervisningen og eksamener til digital form frem til sommer. Dine undervisere og uddannelsesledelse vil fortsat løbende informere om den konkrete planlægning af dit studie. Så snart regeringen melder ud, hvad der kommer til at ske efter den 10. maj, giver KEA besked om det.
Husk også, at alle generelle informationer om dit studie og om nedlukning af KEA pga. coronavirus er samlet i FAQ'en her på siden.
Nedenfor er der links og praktiske informationer, som vi tænker, at du kan have gavn af at kende til i den nuværende situation:
Sådan bliver du klogere på online eksamener på KEA
- Vejledning til studerende om online eksamen
- Yderligere information i KEAs studiehåndbog
- Video om brugen af MS Teams til online eksamen
Afhentning af ting i lockers på KEA
Har du en locker på KEA med ting, som du ikke kan undvære, kan du skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og aftale tidspunkt for afhentning af dine ting. Det er ikke muligt at opholde sig på KEA ifm. afhentning af tingene, og vi beder dig vurdere, om du kan undvære tingene, inden du skriver. Normalt tømmer vi lockers i juli, men vi vil ikke tømme lockers for indhold, før det igen er muligt for studerende at komme på KEA.
Har du IT-udfordringer?
Så kan du skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvorefter KEAs IT-afdeling vil forsøge at hjælpe dig.
Spil online spil med andre studerende fra KEA
Hvad enten du er til action-packed skydespil, hyggeligt brætspil eller hjernevridende poker, så har KEA sørget for, at der er noget for dig. Som KEA-studerende kan du nemlig mødes i virtuelle rum og spilservere og prøve kræfter med alt fra Counter Strike Global (CS:GO) til Texas Hold ‘em. Alle tilbud om spil og virtuelle spil-fællesskaber ligger på KEAs Facebookside for de studerende www.facebook.com/KEAstudentlife, hvor I kan tilmelde jer.
Studieviden og webinarer om opgaveskrivning
Når man sidder hjemme og studerer på egen hånd, har man brug for al den hjælp, man kan få. KEA har samlet nyttige informationer på platformen Studieviden https://bibliotek.kea.dk/da/studieviden. Platformen indeholder videotutorials og trin-for-trin guides til læsestrategier, noteteknik, tidsstyring, præsentationsteknik, research, gruppearbejde, skriftlig formidling m.m. Med afsæt i platformen, afholder KEA bibliotek webinarer om bl.a. opgaveskrivning. Du kan også få hjælp fra KEAs ”StudyAids-videoer” til online artikel-søgninger, spørgeskemaundersøgelser, referenceteknik m.m. StudyAid-videoerne ligger på https://bibliotek.kea.dk/da/
Har du historier til KEAs Facebookside for de studerende?
Det kan være svært og udfordrende at være studerende i denne coronatid. Hvis nogle af jer skriver om dette på de sociale medier, og eventuelt hvordan I tackler udfordringerne, vil vi meget gerne dele historierne på KEAs Facebookside www.facebook.com/KEAstudentlife. Skriv gerne til KEAs SoMe-redaktør Martin Launey, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og giv ham besked om din historie.
KEAs Studievejledning kan hjælpe dig
Situationen kan være udfordrende og stille nye krav til dig som studerende. Hvis du har spørgsmål eller brug for at vende dine tanker og bekymringer, kan du altid kontakte KEAs Studie- og karrierevejledning, som tilbyder fortrolige og uforpligtende samtaler om dit studieforløb, SU, orlov mv. Du kan kontakte studievejledningen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Vi glæder os meget til, vi igen kan ses i KEAs bygninger. Indtil da står KEA sammen – hver for sig.
På hele KEAs vegne de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor -
8. april 2020 // Meddelelse fra rektor
Kære studerende
På pressemødet med statsministeren den 6. april blev den fysiske lukning af de videregående uddannelser forlænget frem til 10. maj.
Det er på nuværende tidspunkt vores forventning, at vi i bedste fald kigger ind i en begrænset og trinvis åbning efter 10. maj. Alt vil afhænge af udviklingen i smittespredningen.
For at sikre en forudsigelighed for jer som studerende, planlægger vi derfor efter, at den nuværende situation fortsætter helt frem til sommerferien.
Det betyder, at:
Din undervisning bliver digital frem til sommer
Du skal forvente, at din undervisning bliver digital frem til sommerferien. Vi omlægger al den undervisning til digital form, der er mulig, og finder andre løsninger på situationen. Dine undervisere og uddannelsesledelse vil fortsat løbende informere om den konkrete planlægning af dit studie.
Du skal til eksamen digitalt
Vi omlægger som udgangspunkt alle eksamener til digitale eksaminer frem til 30. juni. Der vil være enkelte eksamener, hvor det kan besluttes at afholde eksamen som oprindeligt planlagt, hvis fysisk tilstedeværelse bliver muligt på KEA i perioden frem mod sommer – du vil blive orienteret, hvis dette bliver aktuelt for nogle af dine eksamener.
De fleste eksamener – men ikke alle – kan omlægges til digital form
Der er få eksamener, der ikke kan omlægges digitalt. Disse forventer vi på nuværende tidspunkt at udskyde til KEA åbner op for fysisk tilstedeværelse igen. Du vil få direkte besked i din KEA mail senest 13. maj, hvis det er aktuelt for dig.
Vi vil hjælpe jer mest mulig med jeres praktikforløb
Vi ved, at flere af jer er udfordret på praktik – og på KEA er praktik en væsentlig del af jeres uddannelse. Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe jer med både fysiske og digitale muligheder. I kan altid kontakte jeres undervisere og praktikvejledere, hvis I er i tvivl om jeres situation.
KEAs Studievejledning er klar til at hjælpe dig
Vi er klar over, at situationen kan være udfordrende og stiller nye krav til dig som studerende. Hvis du har spørgsmål eller brug for at vende dine tanker og bekymringer, kan du altid kontakte KEAs Studie- og karrierevejledning, som tilbyder fortrolige og uforpligtende samtaler om dit studieforløb, SU, orlov mv. og alt hvad der påvirker dit studie i denne usædvanlige situation. Du kan kontakte studievejledningen på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Husk at du kan finde information på vores FAQ på https://mit.kea.dk
Vi er sikre på, at vi nok skal komme gennem det her sammen – også selv om der potentielt er lang tid til, at KEAs bygninger summer af liv, og vi ses igen fysisk.
KEA står sammen – hver for sig.
På hele KEAs vegne de allerbedste hilsener
Steen Enemark Kildesgaard
Rektor
Generelle retningslinjer på KEA
På KEA følger vi til enhver tid de sundhedsfaglige retningslinjer og de vil blive revideret, hvis de ændres fra myndighedernes side, eller hvis KEA konstaterer, at de opstillede retningslinjer ikke fungerer efter hensigten eller efterleves.
Disse retningslinjer er opstillet for at sikre en sundhedsmæssig forsvarlig gennemførsel af undervisningen på KEA og det øvrige arbejde på KEA. KEA har en klar forventning om, at alle retter sig efter disse i respekt for den situation, vi befinder os i. Og som et udstrakt hensyn til de sårbare borgere, der skal beskyttes mod smitte med COVID-19.
-
Undervisning og holdfordeling
KEA gennemfører undervisning, vejledning og eksamen fysisk for grupper på maksimalt 25-50 personer, hvor det vurderes nødvendigt for det faglige og sociale udbytte for de studerende. Det kan derfor opleve, at dit hold bliver delt op. I undervisningssituationen kan KEA inden for disse rammer afvige kravet om 1 meters afstand, hvor det vurderes nødvendigt. Undervisning, eksamen og lignende, hvor fysisk fremmøde er nødvendigt, er ikke omfattet af det generelle forsamlingsforbud på 25 personer.
Den enkelte studerende vil blive tilknyttet et specifikt hold, som alle uddannelsesmæssige aktiviteter skal foregå sammen med. Kun i aktiviteter sammen med dette hold kan kravet om 2 meters afstand fraviges. Kravet om mundbind gælder ikke, når man deltager i undervisning og uddannelsesaktiviteter i klasse- og holdlokaler og værksteder. KEA kan i konkrete situationer beslutte brug af værnemidler, hvis det vurderes nødvendigt pga. sundhedsmæssige forhold.
-
Adfærd i fællesarealer (bibliotek, kantine mv.)
Der er et generelt forsamlingsforbud for sociale aktiviteter på 50 personer. Dette gælder også for aktiviteter og ophold på KEA, der ikke er direkte knyttet til undervisning, eksamen eller lignende, hvor fysisk fremmøde er nødvendigt.
Studerende og medarbejdere skal følge anvisningerne, der gives ift. den konkrete undervisningssituation, samt at der ved de pågældende aktiviteter opretholdes en forsvarlig afstand imellem de tilstedeværende medarbejdere og studerende med afmærkning på gulve, hensigtsmæssig bordopstilling, krav om at holde til højre på de forbindende trapper samt et fastsat maksimalt antal personer, der må være i det enkelte lokale.
Der er ophængt vejledninger, mærkater og wayfinding ved indgange og i KEAs bygninger, som alle medarbejdere og studerende skal rette sig efter. Man må ikke anvende områder og lokaler, der er spærret af.
Krav om hygiejneforhold skal følges i kantinen, når man indtager sin mad, og spis gerne udenfor, hvis vejret tillader det.
Brug af elevatorer er forbeholdt teknisk personale samt gangbesværede medarbejdere og studerende.
-
Rengøring
KEA har indført skærpede rengøringskrav i henhold til sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Man skal være indstillet på at give KEAs rengøringsmedarbejdere plads til at udføre deres arbejde, der i perioder vil foregå løbende i dagtimerne.
Medarbejdere og studerende, der opholder sig på KEA, skal sikre en hyppig håndvask og afspritte hænder både ved ankomst og ved afgang fra KEA. Der er ophængt plakater, der angiver, hvor man kan vaske hænder og finde håndsprit, samt anvisninger om hvordan man håndterer hygiejne- og afstandskrav i KEAs bygninger.
Der er ophængt specifikke retningslinjer for brug af maskiner, værktøj, værnemidler mv. i de enkelte lokaler, som medarbejdere og studerende er forpligtede til at orientere sig i og efterleve.
-
Brug af eget udstyr
Det udstyr som studerende og medarbejdere selv medbringer, fx tablets, laptops mv. må ikke deles med andre.
-
Eksamen (adfærd og gæster)
Der vil i udgangspunktet ikke være adgang til at overvære en eksamen for andre end den enkelte studerende, eksaminator og censor af hensyn til at sikre en sundhedsmæssig forsvarlig gennemførsel.
Vælger en studerende at beskytte sig med værnemidler som fx mundbind, kan den studerende blive bedt om at skulle identificere sig over for eksaminator og censor, inden eksamen påbegyndes. Dette gøres ved midlertidigt at fjerne værnemidler foran ansigtet i forsvarlig afstand i eksamenslokalet.
Familie og venner må ikke opholde sig på KEA før, under og efter en eksamens gennemførsel.
-
Rygning
For at minimere ophold på KEAs arealer er der midlertidigt rygeforbud på KEAs adresser, og rygeskure holdes lukkede og må ikke anvendes.
-
Sociale arrangementer
Ved afholdelse af cafearrangementer, møder i studenterfora eller andre sociale arrangementer skal de generelle retningslinjer for afstand mm overholdes. Der må ikke afholdes fester, og studenterbarerne holdes fortsat lukkede for åbne arrangementer.
KEA vil til enhver tid kunne indskærpe brug og adfærd i KEAs bygninger i henhold til KEAs ‘Ordensregler for studerende og medarbejdere’ (KEA.DK/ORDENSREGLER), hvori det er fastsat, at “Alle der færdes på KEA, har pligt til at overholde ordens‐ og sikkerhedsforskrifterne.” samt at “Både studerende og ansatte på KEA skal optræde hensynsfuldt og bidrage til, at alle på KEA kan arbejde og studere i et konstruktivt, åbent og uforstyrret miljø”. Overtrædelser heraf vil dermed kunne sanktioneres på dette grundlag.
-
Kontakt
KEA HR fungerer som samlet indgang for generelle spørgsmål og håndtering af coronavirus på KEA. Spørgsmål kan rettes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
KEAs studerende kan løbende finde information om situationen på mit.kea.dk. Ved konkrete spørgsmål til undervisningen kan studerende henvende sig til sin uddannelse. Herudover kan studerende henvende sig til studievejledningen med spørgsmål om studieforløb, SU, orlov mv og til studieadministrationen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis det vedrører sygdom.
Der henvises i øvrigt til myndighedernes samlede site WWW.CORONASMITTE.DK.
Retningslinjer i forbindelse med sygdom
-
Generelt
KEA følger løbende udviklingen og har som hovedregel, at vi følger myndighedernes anbefalinger om håndtering af coronavirus/COVID-19.
Studerende må komme på KEA, når de ikke har symptomer på sygdom. Det betyder, at hvis man har symptomer på sygdom, skal man blive hjemme, indtil man er rask.
Ifølge retningslinjerne fra Uddannelses-og Forskningsministeriet, må studerende og ansatte først komme tilbage på KEA 14 dage efter, at have være testet positiv. Derudover skal man også have været symptomfri i 48 timer ellers skal der udover de 14 dage gå yderligere 48 timer efter du er symptomfri.
-
Procedure for håndtering af konstateret covid-19-smitte på KEA
- En studerende, der har fået konstateret covid-19, melder sig syg ved at henvende sig til sin underviser eller studieadministrationen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
- KEA får kontaktoplysninger på vedkommende og orienterer den smittede om, at man vil blive kontaktet af KEA HR (KEAs HR-afdeling) og Styrelsen for Patientsikkerhed. KEA er derefter i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og følger deres anvisninger i forhold til smitteopsporing og øvrige tiltag i forhold til de berørte.
- Hvis den studerende er på KEA, skal man herefter gå hjem og isolere sig selv i forhold til samboende og følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for den givne situation.
- For at reducere en smittespredning og ud fra pædagogiske hensyn sikre undervisningen til hele holdet vil KEA sende det hold hjem, som den smittede er tilknyttet, og oplyse dem om, at de skal holde øje med deres KEA-mail, hvor KEA informerer om hjemsendelsen. KEA afklarer med den smittede, hvem den pågældende har været i nær kontakt med på KEA, og disse vil blive oplyst om, at kan forvente at skulle testes for covid-19 på 4. dagen og igen på 6. dagen (kontroltest) efter den konstaterede smitterisiko. Vi anbefaler derfor, at man straks bestiller tid til test på coronaprover.dk, når man får denne besked. Det er vores erfaring, at der løbende kommer nye tider til pga. afbud fra tilmeldte, så hvis man ikke i første omgang kan få en tid på de rigtige dage, skal man prøve igen lidt senere.
- I den hjemsendte periode er opfordringen, at man er ekstra opmærksom på afstand, brug af håndsprit og vask af eget tøj, når man kommer hjem.
- KEA vil umiddelbart omlægge undervisningen til et digitalt format, hvis et helt hold bliver sendt hjem. Dette vil vi orientere nærmere om på KEA-mail og via Fronter.
- Når man har fået et svar på testen, der viser, at man ikke er smittet, må man igen komme på KEA. Det gælder allerede ved testen på fjerdedagen, uagtet at der to dage efter gennemføres en kontroltest. Hold øje med Fronter i forhold til meddelelser om, hvor længe undervisningen gennemføres digitalt, så der er mulighed for at følge undervisningen for de hjemsendte. Det er jo ikke sikkert, at alle får svar på samme tid, ligesom der kan være faglige hensyn, der gør, at vi fastholder den digitale undervisning i en periode.
-
Hvis du bliver syg
Hvis en studerende får symptomer på sygdom, mens de er på KEA, skal de hurtigst muligt tage hjem og blive der, indtil 48 timer efter de har haft sidste symptomer. Ved mistanke om COVID-19, skal man kontakte egen læge.
Hvis en studerende, der har været på KEA, konstateres smittet med COVID-19, skal KEA informeres om smitten. Dette gøres til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Det skal aftales mellem den studerende og studieadministrationen, hvem der orienterer ansatte og andre studerende på uddannelsesstedet, der har været i nær kontakt til den COVID-19-smittede. Hvis den smittede giver tilladelse til det, kan KEA sørge for denne orientering.
Det er et krav i sundhedsmyndighedernes retningslinjer, at der ved smitte skal være en orientering af de medarbejdere og studerende, der har været i nær kontakt med den smittede med henblik på, at de efterfølgende skal være særligt opmærksomme på sygdomstegn og i endnu højere grad følge de generelle råd om god hygiejne. De må som udgangspunkt dog fortsat gerne må møde op på KEA.
Ifølge Sundhedsstyrelsen er der tale om en nær kontakt i forhold til de få kolleger og medstuderende, hvor man ikke har haft mulighed for at holde afstand.
I de allerfleste arbejdssituationer vil man således ikke have så tæt kontakt, at man betragtes som en nær kontakt, hvis man har overholdt de gældende krav til afstand og håndhygiejne.
-
Hvis en i husstanden har COVID-19
Det anbefales, at personer med påvist COVID-19 i så høj grad som muligt isolerer sig i hjemmet væk fra andre i husstanden, og at de undgår fysisk kontakt med andre personer i hjemmet.
Studerende, der bor i husstand med en person med COVID-19, skal blive hjemme, så vidt muligt holde afstand til den smittede og bestille tid til test på coronaprover.dk. Det er vigtigt, at man er opmærksom på at efterleve Sundhedsstyrelsens anbefalinger for adfærd, og man skal være ekstra opmærksom på, om man udvikler symptomer på COVID-19.
Hvis man testes negativ, må man gerne komme på KEA igen, men man skal fortsat være opmærksom på symptomer på COVID-19.
-
Personer med øget risiko
Hvis man er i øget risiko, skal man generelt være opmærksom på at sikre god håndhygiejne, undlade at give hånd, sikre afstand og have fokus på rengøring. Sundhedsmyndighederne vurderer ikke, at smitterisikoen er større på uddannelsessteder end den er i det omgivende samfund, og man kan derfor godt komme på KEA.
Det er en lægefaglig vurdering, hvorvidt en person har en særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved COVID-19. Hvis der på den baggrund er en særlig bekymring, skal en studerende rette henvendelse til sin uddannelseschef, der vil vurdere mulighederne for at finde en konkret og individuel løsning, så den studerende fortsat kan modtage undervisningen.
De konkrete forhold på KEA, herunder muligheden for at opretholde god håndhygiejne og afstand til andre, skal indgå i denne dialog mellem den studerende med en øget risiko og uddannelseschefen.
Bor man i husstand med en person, der er i øget risiko, kan man efter en konkret og individuel vurdering som udgangspunkt godt komme på sin uddannelse. Særlige forhold som fx igangværende kemoterapibehandling, kan betyde, at der skal tages særlige hensyn. Tag kontakt til egen læge, hvis i tvivl.
-
Registrering af data i forbindelse med COVID-19 på KEA
KEAs studieadministration registrerer omfanget af henvendelser vedr. coronavirus fra studerende samt de studerende der måtte blive omfattet af karantæneregler og/eller coronasmitte samt de studerende, der af egen læge vur-deres som særlig sårbar og hvor der skal iværksættes særlige tiltag for at beskytte vedkommende imod smitte. KEA behandler alene de personoplysninger, der er nødvendige i forhold til forebyggelse m.v. af smittetilfælde, dvs. registrering af navn, cpr-nummer, uddannelsessted og dato for ophold på KEA.
Oplysninger om smitterisiko vil ved konstateret smitte med COVID-19 blive givet til de medarbejdere og studerende, som den pågældende har været i kontakt med på KEA inden for de seneste 14 dage. Dette er fastsat i Uddannelses- og Forskningsministeriets retningslinjer for genåbning af de videregående uddannelsesinstitutioner. Disse data vil blive slettet, når sundhedsmyndighederne vurderer, at der ikke længere er en risiko for smittespredning af coronavirus i Danmark.
Studieadministrationen orienterer dagligt om udviklingen i henvendelser fra stude-rende til KEA HR, så der sikres et samlet overblik over omfanget af medarbejdere og studerende, der er omfattet af disse retningslinjer. -
Appen smitte|stop
Få besked, hvis du har været tæt på en person, der er testet positiv for coronavirus
Appen smitte|stop giver os alle sammen mulighed for at være med til at stoppe udbredelsen af covid-19. Det er frivilligt at hente og anvende appen, men jo flere, der anvender den, desto flere smittekæder kan appen hjælpe med at bremse.
Appen sender dig en besked, hvis du har været tæt på en bruger af appen, der er testet positiv for coronavirus og deler det i appen. Da du er i risiko for at være blevet smittet, får du besked om at følge myndighedernes anbefalinger, herunder at blive testet.
Du kan hente appen smitte|stop i App store eller Google play. Den findes ikke i en engelsksproget udgave.
Smitte|stop-appen er udviklet af Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, Sundheds- og Ældreministeriet, Styrelsen for Patientsikkerhed, Digitaliseringsstyrelsen og Netcompany.
-
Retningslinjer på KEA
Disse retningslinjer er opstillet for at sikre en sundhedsmæssig forsvarlig genåbning af prioriterede aktiviteter på KEA under en indfasningsperiode og tager udgangspunkt i en klar forventning om, at alle retter sig efter disse i respekt for den situation, vi befinder os i i denne periode og som et udstrakt hensyn til de sårbare borgere, der skal beskyttes mod smitte med COVID-19.
KEA vil til enhver tid kunne indskærpe brug og adfærd i henhold til KEAs 'Ordensregler for studerende' (https://kea.dk/ordensregler), hvori det er fastsat, at "Alle der færdes på KEA, har pligt til at overholde ordens‐ og sikkerhedsforskrifterne" samt at "Både studerende og ansatte på KEA skal optræde hensynsfuldt og bidrage til, at alle på KEA kan arbejde og studere i et konstruktivt, åbent og uforstyrret miljø". Overtrædelser heraf vil dermed kunne sanktioneres på dette grundlag.
-
Kontakt
KEAs studerende kan løbende finde information om situationen på mit.kea.dk. Ved konkrete spørgsmål til undervisningen kan studerende henvende sig til sin uddannelse. Ved konstatering af COVID-19 skal studerende orientere studieadministrationen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Der henvises i øvrigt til myndighedernes samlede site www.coronasmitte.dk.
Ofte stillede spørgsmål
Vi har samlet de hyppigst stillede spørgsmål fra studerende i en FAQ, som du kan se herunder.
KEA opfordrer alle studerende til at følge Sundhedsstyrelsens vejledninger og Udenrigsministeriets rejsevejledninger.
Arbejder du på KEA? Se retningslinjer og FAQ for ansatte her
-
Undervisning og studieaktivitet
Hvorfor lukker KEA ikke ned for fysisk undervisning?
At holde fysisk åbent for undervisning på de videregående uddannelsesinstitutioner er en prioritet for regeringen. Det er vi glade for, da uddannelserne på KEA er kendetegnet ved en god blanding af teori og praksis. For at det kan føres ud i livet og give studerende undervisning af den bedst mulige kvalitet, så er der brug for, at vi holder KEA åbent for fysisk undervisning så meget som retningslinjerne og de praktiske forhold tillader, så studerende har adgang til udstyr og værksteder på KEA.
KEA følger naturligvis altid anbefalingerne fra myndighederne, og det er en balancegang at kunne udføre den bedst mulige undervisning og samtidig sikre, at alt foregår på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, så alle kan føle sig trygge. Og da anbefalingerne skifter vil mængden af undervisning fysisk på KEA og undervisningsformer i øvrigt løbende skulle tilpasses.
Det er vigtigt at understrege, at I kan føle jer trygge, når I færdes på KEA. Det er erfaringen fra KEA og de andre videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark, at der ikke er smitte i større omfang ved uddannelsesaktiviteter, hvor retningslinjerne er overholdt. Ved at overholde retningslinjerne på KEA under corona-pandemien, kan vi gøre vores for at sikre, at det fortsætter.
Hvilken form vil undervisningen have på KEA i foråret 2021?
Undervisning på KEA vil i foråret 2021 både kunne være fysisk undervisning, undervisning som streames og digital undervisning. Din uddannelse vil give dig besked om undervisningsformen for de respektive fag/moduler, som du skal følge i det kommende semester. Du vil også kunne se i dit skema om undervisningen er fysisk eller digital.
Skal jeg stadig være studieaktiv?
Ja, du skal stadig være studieaktiv og opretholde din studieaktivitet, også selvom du i nogen udstrækning modtager digital undervisning hjemmefra.
Hvad sker der, hvis jeg ikke kan gennemføre min uddannelse inden for den maksimale studietid?
Hvis det ikke er muligt for dig grundet den ekstraordinær situation at gennemføre din uddannelse inden for den maksimale studietid, har du mulighed for at forlænge din studietid, også selv om den maksimale studietid bliver overskredet. Du kan søge om dette via SDBF.
-
Afhentning af materiale og tømning af lockers
Kan jeg hente materiale og tømme mit locker?
Ja. Bygningerne er lukket men det vil være muligt at træffe aftale om at blive lukket ind mellem kl 10:00 – 12:00 alle hverdage ved at ringe på telefon +45 20364532.
-
Praktik
Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg bliver nødt til at tage offentlig transport (bus, tog eller metro) for at komme hen til praktikvirksomheden?
Du skal løbende holde dig orienteret om myndighedernes retningslinjer for brug af offentlige transportmidler og følge dem.
Hvad sker der, hvis min praktikvirksomhed beslutter, at jeg og virksomhedens medarbejdere skal arbejde hjemmefra?
Selvom KEA kræver, at du under arbejdspladspraktik skal være fysisk tilstede i virksomheden, er der her tale om et helt ekstraordinær situation, som gør, at du naturligvis godt kan fortsætte praktikken, selvom du skal arbejde hjemmefra en periode.
Du aftaler direkte med virksomheden, hvordan det rent praktisk skal foregå, hvis du skal arbejde hjemmefra (hvilke opgaver du skal arbejde med, hvem du kan kontakte ift. spørgsmål og sparring etc.). Er du i tvivl om noget i den forbindelse, kan du altid ringe eller skrive til praktikkoordinatoren (kontaktinfo kan du se på https://mit.kea.dk/praktik).
-
Eksamen
Vil der kunne ske ændringer i de eksamener, som jeg skal deltage i?
Ja, der vil kunne ske ændringer.
I tilfælde af usædvanlige forhold, kan KEA fravige fra de gældende studieordninger, på alle KEAs uddannelser. Den nuværende situation grundet Corona-virus hører under usædvanligt forhold.
Det er den enkelte uddannelseschef på din uddannelse der kan beslutte, at KEA fraviger de eksamensformer, som er beskrevet i din studieordning. Eksempelvis, vil en prøve, der er beskrevet som projekt med mundtligt forsvar, kunne ændres til en ren skriftlig aflevering. Det vil kunne blive besluttet, at man kan afvikle eksamenen via Teams eller en anden platform, som anvendes på KEA.
Hvis der sker ændringer, vil du få besked af din uddannelse tidsnok til, at du kan nå at tilpasse dig prøveformen inden afleveringen. Det vil også være muligt, at en afleveringsfrist forlænges.
Endelig vil der kunne være tilfælde, hvor planlagte eksamener udskydes i forhold til det fastsatte tidspunkt, med kort varsel.
Såfremt der sker ændringer, vil du få besked om det via din KEA-mail, Fronter eller et KEAs IT-systemer. Er du i tvivl om noget, så spørg på din uddannelse.
Ændringer besluttes af uddannelsen under hensyn til, at alle studerende så vidt muligt opnår de ECTS, som er planlagt for dette semester.
Skal jeg gå til de mundtlige eksamener, som er planlagt?
KEA har ret til at fravige studieordningen i situationer, som den vi er i nu med COVID-19. Du skal derfor holde dig orienteret via KEAs IT-systemer om, hvorvidt din uddannelseschef vurderer, at det er nødvendigt at fravige studieordningen for uddannelsen, for at kunne gennemføre eksaminerne på din uddannelse. Du har pligt til at deltage i eksaminer eller aflevere i det format, som meldes ud fra KEAs side.
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg skal til en online eksamen?
Grundet COVID-19, kan KEA beslutte, at din eksamen skal afvikles online. Nedenfor finder du vejledning om online eksamen på KEA, herunder om hvad du som studerende skal have forberedt og være særlig opmærksom på.
LÆS MERE OM EKSAMEN I STUDIEHÅNDBOGEN
LÆS VEJLEDNING TIL STUDERENDE OM ONLINE EKSAMEN
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg bliver syg, når jeg skal til eksamen?
Hvis du på grund af akut sygdom ikke kan deltage i eksamen eller aflevere din eksamensopgave, skal du STRAKS og inden kl. 16.00 på eksamensdagen/afleveringsdagen, udfylde blanketten ”Sygemelding akut/Notification of illness acute”.
OBS! Har du ikke meldt dig syg i SDBF inden for fristen, godtages meddelelsen ikke, og du vil have brugt et eksamensforsøg.
-
Studievejledning
Jeg har brug for vejledning om mit studieforløb og hjælp med de udfordringer, som den her situation har sat mig i. Hvor kan jeg få hjælp?
KEA Studie- og karrierevejledning tilbyder fortrolige og uforpligtende samtaler om dit studie, og alt hvad der påvirker dit studie i denne usædvanlige situation. Studievejledningen tilbyder ikke fysiske møder for tiden, men du vil kunne tale med studievejledning over telefon.
Du kan også få administrativ vejledning hos KEA Studieadministration om SU, orlov mv. Du kan kontakte studievejledningen på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Oversigt over studievejledere: kea.dk/uddannelser/kontakt
-
SU
Får jeg SU, når jeg ikke møder op på mit uddannelsessted fx hvis min undervisning er digital?
Ja. SU bliver udbetalt til studerende forud og på månedsbasis. Du skal fortsat være studieaktive og altså opretholde din studieaktivitet i det omfang, det er muligt. SU-udbetalinger, der skal behandles manuelt, kan dog risikere at blive forsinket.
Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg bliver forsinket i min videregående uddannelse på grund af COVID-19?
Vi forudsætter, at du er studieaktiv hjemmefra i det omfang, det er muligt. SU-udbetalingerne fortsætter derfor uændret. Hvis du bliver forsinket i din videregående uddannelse som følge af COVID-19-situationen, kan du søge om tillæg af SU-klip til ramme og støttetid. Der vil dog altid være tale om en konkret afgørelse i forhold til den enkelte SU-ansøger, hvor du skal kunne godtgøre, at der er årsagssammenhæng mellem COVID 19-situationen og din forsinkelse.
Hvordan skal jeg forholde mig til kravene om studieaktivitet?
Den halvårlige studieaktivitetskontrol for studerende på en videregående uddannelse bliver afviklet som normalt. Er du startet på din uddannelse den 1. juli 2016 eller senere, vil det blive kontrolleret, om du er mere end seks måneder (svarende til 30 ECTS) forsinket i din uddannelse. Er du mere end 6 måneder forsinket, vil du modtage et partshøringsbrev fra styrelsen.
-
IT
Hvordan får jeg hjælp til at løse IT problemer?
Service Desk kan kontaktes enten på telefonnummer 46460046 eller ved at skrive en e-mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kan jeg få adgang til SBI og de andre databaser hjemmefra?
Ja. Der er fjernadgang til alle databaser på KEA (undtagen Molio Prisdata). Du får fjernadgang med din KEA-mail og kodeord. Oplever du problemer med at logge på, kan du kontakte biblioteket på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Læs mere her: https://bibliotek.kea.dk/da/bibliotek/samling
Må jeg optage min undervisning på Teams?
Du må som udgangspunkt ikke optage din undervisning i Teams. Hvis du ønsker at optage, skal du have tilladelse fra samtlige deltagerne i undervisning, og du skal aftale, hvornår du sletter videoen med de andre, og hvor den bliver lagt og anvendt. Hvis du har brug for hjælp til at få slettet en video, som du har optaget, kan du skrive til KEA - Service Desk Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Service Desk skal vide, hvem der har optaget video, dato og tidspunkt.
-
Bibliotek
Holder KEA Bibliotek åbent?
Ja, KEA Bibliotek er åbent! Der er betjent bibliotek mellem 10.00 - 14.00 mandag-fredag, hvor du kan få råd og vejledning i skranken. Du kan låne bøger fra hylderne, aflevere bøger og benytte printer og scanner. Desuden er der et begrænset antal siddepladser hvor du kan arbejde på biblioteket individuelt eller med din studiegruppe. Pladserne fordeles efter først til mølle-princippet.
Husk at du skal have en negativ corona-test der ikke er ældre end 72 timer for at besøge biblioteket!
KEA Bibliotek er selvbetjent udenom de betjente åbningstider, hvilket betyder du kan bruge dit studiekort for at tilgå biblioteket. Åbningstider følger GBGs generelle tider.
Husk at du altid kan tage fat i os via mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvor vi lover at svare så hurtigt som muligt. Du kan også ringe os på tlf. 46 46 02 40 i ovenstående åbningstider.
Kan jeg låne bøger?
Ja, du kan låne bøger direkte fra hylderne og benytte selvbetjeningsautomaten i biblioteket. For at kunne reservere bøger, skal du blot logge ind i BIBLIOTEKSKATALOGET. Derefter sender vi dig en mail med information om, hvor og hvornår du kan hente bøgerne.
Det er vigtigt, at du først kommer, når du har modtaget en bekræftende mail.
Kan jeg få hjælp og vejledning?
Selvfølgelig! Har du behov for research-vejledning, problemer med at logge på databaserne eller har generelle spørgsmål, kan du kontakte KEA Bibliotek på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
På KEA Biblioteks Studieviden-portal finder du masser af god og nyttig inspiration om, hvordan du kan styrke din skriftlige formidling, vælge de bedste kilder til din opgave, lave en perfekt referenceliste, blive skarp på research eller se hvordan du kan forberede dig til din kommende eksamenspræsentation: BIBLIOTEK.KEA.DK/DA/STUDIEVIDEN/STUDIEVIDEN.
Få tips og information til dine online eksamener på KEA Biblioteks STUDYAID på KEA Biblioteks webside: BIBLIOTEK.KEA.DK/DA og se eksempler på tidligere studerendes afgangsopgaver her – alle de viste opgaver har fået karakteren 10-12: STUDKEA.SHAREPOINT.COM/SITES/KEAOPGAVER
Kan jeg få adgang til KEAs databaser hjemmefra?
Der er fjernadgang til alle databaser på KEA (undtagen Molio Prisdata). Du får fjernadgang med din KEA-mail og kodeord. Oplever du problemer med at logge på, kan du kontakte biblioteket på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Læs mere her: bibliotek.kea.dk
-
Exchange-studerende i udlandet
Hvor finder jeg generel information om hvordan jeg skal forholde mig i udlandet?
Læs her: politi.dk/corona og her um.dk for myndighedernes instrukser og anbefalinger, om hvordan du skal forholde dig, når du opholder dig i udlandet, og hvis der skulle ske ændringer ift. COVID-19 situationen.
Du kan også kontakte den lokale danske repræsentation i det land, som du befinder dig i, fx den danske ambassade eller konsulat.
Se ellers mit.kea.dk og Fronter for information, der vedrører KEA.
Du vil også få en masse råd og vejledning igennem din internationale koordinator på KEA, som du kan ringe eller maile til. Se kontaktinformation her: global.kea.dk/contact-us/contact.
Skal jeg registrere mig nogen steder?
Ja. Du opfordres til at tilmelde dig Danskerlisten via danskerlisten.um.dk eller via appen Rejseklar. Danskerlisten er den hurtigste måde for Udenrigsministeriet at sende dig information om det land, du befinder dig i.
Hvad gør jeg, hvis jeg kun kan få undervisning online?
Hvis dit værtsuniversitet kun tilbyder online undervisning, kan du stadigvæk tage på dit exchange ophold. Hvis du modtager et ERASMUS+ legat, vil du kunne beholde legatet. Du mister dog legatet, hvis du tilgår online-undervisningen hjemme fra Danmark.
Husk at informere din internationale koordinator, hvis undervisningsformerne ændrer sig, og/eller hvis dine fag bliver ændret. I så fald skal din learning agreement ændres og godkendes på ny.
Hvad gør jeg, hvis udrejse fra mit værtsland efter exchange opholdet ikke er muligt?
Hvis udrejse ikke viser sig mulig, skal du informere din internationale koordinator på KEA og kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcentral (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller +45 33 92 11 12). Vagtcentralen har åbent hele døgnet.
Hvad gør jeg, hvis COVID-19 situationen forværres og/eller gør det vanskeligt/farligt at blive i mit værtsland?
Hvis COVID-19 situationen i dit værtsland ændrer sig (fx strengere karantæneregler, stigende smittetryk, lukning af skoler og offentlige institutioner), skal du omgående informere din internationale koordinator og søge råd og vejledning hos din værtsinstitution samt på Udenrigsministeriets hjemmeside um.dk.
Hvad gør jeg hvis jeg ikke har penge nok til at købe en ny flybillet/ny hjemrejse?
I første omgang skal du kontakte dit rejsebureau og/eller flyselskab og spørge, om din billet kan ombookes. Du skal også kontakte din rejseforsikring og høre, hvordan du er dækket ind. Hvis ikke du selv har råd til at købe en ny hjemrejsebillet, må du bede venner og familie om hjælp. KEA har ingen forsikring til at dække mulige ekstraudgifter e.l.
Hvem dækker de ekstra omkostninger, der er forbundet med at rejse hjem?
Det er enten dit rejsebureau, dit flyselskab, din rejseforsikring eller dig selv der står for de mulige ekstra udgifter (i denne rækkefølge). Det kan være, at du selv skal betale, og at du senere kan forvente en refusion. KEA har ikke nogen forsikring for exchange studerende i udlandet. Hvis du rejser med Erasmus+, er der evt. mulighed for at få nogle ekstraudgifter refunderet, hvis du kan vise tilsvarende dokumentation.
Hvem skal jeg fortælle det til, hvis jeg vender tilbage til Danmark?
Du skal informere dine nærmeste og din internationale koordinator på KEA. Din internationale koordinator vil hjælpe dig med at vende tilbage til KEA. Husk også at fortælle din kontaktperson på værtsuniversitetet, at du ønsker at rejse hjem. Du skal desuden skrive dig op på Danskerlisten via danskerlisten.um.dk eller via appen Rejseklar. KEA Global sørger for at informere din uddannelse og KEA Studieadministration.
Hvad kan KEA Global gøre for mig?
Din internationale koordinator i KEA Global hjælper dig med råd og vejledning og kommunikerer med dit værtsuniversitet. Vi sørger for, at du enten kan indhente de manglende credits (ECTS) via online undervisning eller ved at få en erstatningsopgave fra din KEA-uddannelse. Vi har en procedure for hjemvendte exchange studerende, og du bliver taget i hånden hele vejen. Det er vigtigt, at du fortæller din internationale koordinator i KEA Global, hvornår du er tilbage i Danmark.
Mister jeg et semester, hvis jeg afbryder mit ophold, og betyder det, at min studietid bliver forlænget?
Vores umiddelbare vurdering er, at du ikke nødvendigvis mister et semester ved at komme hjem til Danmark. Det kommer meget an på, hvor meget du har nået på dit værtsuniversitet og hvor meget online undervisning du kan modtage af værtsuniversitetet, når du er tilbage i Danmark. KEA vil gøre alt for at sikre, at du kan nå dine fulde 30 ECTS og hverken mister credits eller tid. Der vil blive lavet en individuel indhentningsplan for hver eneste hjemvendte studerende. Derfor må du heller ikke sammenligne dig med en studiekammerat, der måske har været på samme værtsuniversitet. Der vil være en tæt dialog med din uddannelse om, hvordan du kan indhente det manglende studieindhold. Ved nogle uddannelser vil du blive sluset tilbage i det danske uddannelsesforløb, men ved andre vil der blive stillet en erstatningsopgave, fx et særligt projekt. Der kan også forekomme kombination af begge dele. Tilrettelæggelsen af hele dit individuelle forløb forgår i tæt dialog mellem dig, din uddannelse, KEA Studieadministration og din internationale koordinator.
Påvirker denne situation min SU?
Nej, ikke umiddelbart. Så længe du er studieaktiv, vil du modtage SU.
Hvad med huslejen eller andre udgifter, som jeg har i mit værtsland, får jeg nogle penge retur?
Du skal påregne, at der vil være nogle særlige udgifter grundet den tidlige hjemrejse, og det er ikke sikkert, at du kan få penge retur for fx forudbetalt husleje.
Vi anbefaler, at du forklarer den usædvanlige situation til fx din udlejer og hører, om I kan indgå en særlig aftale, der måske afviger fra lejekontrakten. Du kan også spørge din rejseforsikring om råd.
Skal jeg betale mit ERASMUS+ legat tilbage?
Hvorvidt man skal returnere dele eller hele sit Erasmus+ legat, som konsekvens af afbrudt Erasmus+ udvekslings – eller praktikophold, afhænger af den individuelle situation. Der foreligger klare retningslinjer for i hvilket omfang man kan beholde sit Erasmus+ tilskud i forbindelse med et afbrudt Erasmus+ udvekslings – eller praktikophold.
I forbindelse med et afbrudt Erasmus+ udvekslingsophold vil din internationale koordinator behandle din sag individuelt og vil kunne underrette dig om, hvordan du skal forholde dig og om du evt. er nødsaget til at returnere dele eller hele dit Erasmus+ tilskud. Som tommelfingerregel kan man sige, at man kan beholde sit Erasmus+ tilskud for hele den periode man har opholdt sig i udlandet.
Hvis man som studerende har haft yderligere omkostninger, i forbindelse med et afbrudt Erasmus+ udvekslings – eller praktikophold, eks. til forudbetalt bolig, transport eller lignende, som ikke kan dækkes af det udbetalte Erasmus+ tilskud, vil man desuden kunne få dækket nogle af disse omkostninger i overensstemmelse med Erasmus+ programmets ”Force Majeure” retningslinjer. Igen vil det være din Internationale koordinator, som behandler din sag individuelt.
På Uddannelses – og Forskningsministeriets hjemmeside kan man læse mere om retningslinjerne for afbrudte Erasmus+ udvekslings – eller praktikophold grundet den aktuelle COVID-19 situation.
Kan jeg være sikker på at kunne komme ind i Danmark igen efter opholdet i udlandet?
Ja, som dansk statsborger, kan du altid komme ind i Danmark. Du kan muligvis opleve, at du bliver bedt om at gå i selvisolation eller i karantæne og/eller at du skal tage en corona-test. Husk at medbringe et gyldigt pas på alle dine rejser (ikke kørekort).
Jeg er bekymret og har brug for at snakke med nogen – hvem kan hjælpe mig?
Du kan altid kontakte din internationale koordinator for at drøfte dine bekymringer og for at få svar på dine spørgsmål. Når du er tilbage i Danmark, kan du desuden ringe til din studievejleder på KEA og til Studenterrådgivningen.



Retningslinjer om corona-test på KEA
I forbindelse med den delvise genåbning af KEA stiller myndighederne krav om test for Coronavirus. Her kan du få svar på de mest stillede spørgsmål angående testkravene på KEA.
-
Har jeg pligt til at lade mig teste for Covid-19?
Ja, når din uddannelse kræver, at du skal være fysisk på en af KEAs lokationer. Du skal kunne fremvise en negativ antigentest (kviktest) for covid-19 inden for de seneste 72 timer eller en negativ PCR-test for covid-19 inden for de seneste 96 timer samt person-ID. Det kan betyde, at du skal lade dig teste 1-2 gange om ugen, alt efter hvor ofte du skal ind på KEAs adresser.
Du kan fremvise dokumentation for Covid-19-testen både i papirformat og elektronisk.
Testresultatet skal indeholde følgende oplysninger:
- Den testede persons navn svarende til navnet på personens medbragte pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort.
- Tidspunktet for testtagningen.
- Resultatet af testen
Du kan finde teststeder på https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre?Kort%20over%20COVID-19%20testcentre.
-
Kan jeg blive testet på KEA?
Ja, se åbningstider og lokationer længere oppe.
-
Kan jeg både bruge en PCR-test og en kviktest (antigentest)?
Ja, begge testtyper kan bruges. Ved kviktest/antigentest forstås en test, der på kort tid viser, om der er immunkemisk påvisning af virusproteiner (antigener). Ved PCR-test forstås polymerase chain reaction-test.
-
Kan jeg blive undtaget fra at skulle testes?
Kun hvis et af nedenstående situationer kan dokumenteres, kan du undlade at lade dig teste:
- Hvis du af medicinske årsager ikke bør få foretaget en PCR- eller antigentest for covid-19,
- Hvis du som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en PCR- eller antigentest for covid-19.
- Hvis du tidligere har været smittet med covid-19, i det omfang du kan fremvise dokumentation for et positivt undersøgelsesresultat, som er foretaget ved PCR- eller antigentest for Covid-19, og som på fremvisningstidspunktet er mindst 14 dage og højst 8 måneder gammelt.
- Hvis du kan fremvise dokumentation for et påbegyndt vaccinationsforløb, hvor et vaccinationsforløb mod covid-19 anses for påbegyndt mindst 14 dage og højst 42 dage efter den første dosis, eller
- kan fremvise dokumentation for et gennemført vaccinationsforløb mod covid-19. Kræver et vaccinationsforløb mod covid-19 to eller flere doser, anses det for gennemført umiddelbart efter den afsluttende dosis. Kræver et vaccinationsforløb mod covid-19 alene én dosis, anses det for gennemført 14 dage efter denne ene dosis.
-
Hvad sker der, hvis jeg nægter at lade mig teste?
Du har i udgangspunktet pligt til at lade dig teste, hvis du skal ind på KEAs lokationer i forbindelse med din uddannelse. Hvis du ikke kan fremvise en negativ test ved de stikprøvekontroller, som KEAs vagtleverandør Securitas gennemfører løbende, eller dokumentation for at du er undtaget for kravet om test, vil du blive sendt hjem igen, og det vil svare til ikke at møde op på uddannelsen. En sådan situation kan udløse sanktioner fra KEAs side.
Hvis du kan dokumentere sundhedsfaglige årsager til, at du ikke kan tåle at blive testet, skal du aftale med din uddannelsesleder, hvordan du kan modtage undervisning online.
-
Skal jeg testes, hvis jeg har gennemført et vaccinationsforløb?
Nej, ikke hvis du kan fremvise dokumentation for et gennemført vaccinationsforløb mod COVID-19, hvor et vaccinationsforløb mod covid-19 anses for påbegyndt mindst 14 dage og højst 42 dage efter den første dosis, eller
kan fremvise dokumentation for et gennemført vaccinationsforløb mod covid-19. Kræver et vaccinationsforløb mod covid-19 to eller flere doser, anses det for gennemført umiddelbart efter den afsluttende dosis. Kræver et vaccinationsforløb mod covid-19 alene én dosis, anses det for gennemført 14 dage efter denne ene dosis.
Du skal fortsat følge kravene på uddannelsesinstitutionen til brug af mundbind eller visir, også selvom du er vaccineret.
-
Skal jeg testes, hvis jeg har haft påvist Covid-19?
Nej, ikke hvis du kan fremvise dokumentation for et positivt undersøgelsesresultat, som er foretaget ved PCR- eller antigentest for Covid-19, og som på fremvisningstidspunktet er mindst 14 dage og højst 8 måneder gammelt.
-
Kan KEA kræve, at jeg bliver vaccineret?
Nej. KEA har ikke ret til at få oplyst, om en studerende er vaccineret mod COVID-19 eller ej og kan heller ikke kræve det af vores studerende.