Joao Pereira de Sá er tidligere studerende på KEA og bruger den erfaring til at hjælpe de studerende på vej på den internationale bygningskonstruktøruddannelse. Joao er nomineret til Årets Underviser.

Igen i år kårer KEA Årets Underviser, og i løbet af oktober afslører vi løbende de seks nominerede. Vinderen afsløres på KEAs medarbejderdag den 20. oktober.

Ord som motivation, projekter som implementeringen af Microsoft Teams på uddannelsen og en stærk evne til at engagere sig i forskellige aktiviteter for at hjælpe de studerende er nogle af de ting, der går igen i indstillingerne af Joao Pereira de Sá som Årets Underviser på KEA.

Blå bog: Joao Pereira de Sá

  • Underviser på Architectual Technology and Construction Management (BATCM)
  • Har været på KEA i 1½ år
  • Uddannet civilingeniør i hjemlandet Portugal, siden uddannet på BATCM på KEA
  • Blev tilbudt job hos Rambøll af censor under eksamen på syvende semester på KEA og kom derfra videre til KEA

"Som tidligere studerende på KEA kan jeg identificere mig med mine studerende, og jeg har en fornemmelse af, hvad de oplever og hvad der måske kan hjælpe dem på vej," siger Joao Pereira de Sá blandt andet om nogle af de ord, han får med på vejen i sin nominering.

Joao er underviser på den internationale bygningskonstruktør­uddannelse og den anden af i alt seks af vores nominerede til prisen som Årets Underviser på KEA.

Hvad er karakteristisk for din måde at undervise på?

"På alle semestre starter jeg med at vise et slide med sætningen: 'Vi er kun så hurtige som den langsomste af os'. Det betyder, at vi venter på alle, før vi går videre til næste skridt i undervisningen. Så kunne man måske forestille sig, at undervisningen ville gå for langsomt, men jeg ansporer samarbejde i undervisningen, og det betyder, at studerende begynder at bevæge sig rundt for at hjælpe hinanden. Det er en dejlig følelse at have et hold, hvor der er samarbejde, og i det lange løn bliver alle bedre, og ingen føler noget pres i forhold til at falde bagud."

I en af indstillingerne skriver en af dine studerende:

"Underviseren, som jeg har indstillet, er ambitiøs og ser altid potentiale i hans studerende og presser os til det yderste. Han får os til at ville yde noget ekstra. Han leder altid efter metoder at gøre os mere interesserede i hans lektioner, og det lykkes. Han er klog, sætter sig i vores sted og kender rent faktisk til vores virkelige problemer. Han hjælper os med at skabe netværk, presser os til at prøve nye ting –  en sej underviser."

Hvad tænker du om sådan en udtalelse?

"Jeg er enig i tanken om, at nogle studerende nogen gange skal sættes lidt i gang. Jeg har selv været i den position en gang, og en gang imellem har man brug for et lille puf for at gøre ting, man ikke var klar over var muligt. Det er noget af det, der driver mig som underviser - at se studerende yde over evne."

Hvad betyder det for dig at blive nomineret?

"Det er den bedste følelse i verden. Det er en anerkendelse af det hårde arbejde, man lægger i alle projekter, man er involveret i, og kommentarerne fra de studerende gør mig målløs. På samme tid giver det også et ansvar for at blive ved med at holde en høj standard, hvor vi viser studerende, at vi er her for at hjælpe – uanset hvor hurtig man er til at lave sine opgaver."

De nominerede er valgt ud fra en gruppe af indstillede undervisere, der favner bredt på KEA. Vinderen er herefter fundet af en jury bestående af Lia Leffland, Pia Allerslev, Christian Tangkjær samt en studerende fra KEA. Vinderen offentliggøres til KEAs medarbejderdag den 20. oktober.