KEA har netop opdateret reglerne om brug af AI-værktøjer som ChatGPT og andre værktøjer baseret på kunstig intelligens.

Disse nye retningslinjer er vigtige for, at du som studerende kan blive klædt godt på til arbejdsmarkedet, der kræver praktiske færdigheder og teoretisk indsigt, også inden for den hurtigt voksende AI-verden.

De nye regler betyder, at du som KEA-studerende frit kan bruge AI-værktøjer til dine opgaver, så længe der ikke står andet i studieordningen eller opgavebeskrivelsen. Det er dit ansvar at tjekke dette - er du i tvivl, spørg os!

Men vær opmærksom: Du er selv ansvarlig for brugen af AI-data og udsagn, da de kan indeholde forkerte eller misvisende oplysninger. KEA anbefaler derfor, at du bruger AI på en kritisk og reflekteret måde. Husk også, at hvis du bruger AI-værktøjer i en opgave, skal der være korrekte referencer. Der kan være tale om eksamenssnyd, hvis du f.eks. ikke har styr på dine referencer.

Du kan finde flere oplysninger om de nye AI-regler i Studiehåndbogen under "AI" og på siden for eksamensregler på mit.kea.dk. På Bibliotekets side kan du også finde RETNINGSLINJER MED HJÆLP TIL KORREKT REFERENCE.