Her på siden finder du information om emner under A til E i studiehåndbogen.
A-E
A
Adfærdsregler
Læs mere under ordensregler
Adgang til KEA
Som studerende på KEA får du udleveret et studiekort af Studieadministrationen, som du kan bruge på den adresse, dit studie primært er tilknyttet, inden for KEAs åbningstider. Du kan se de aktuelle åbningstider for din uddannelse på din uddannelsesside, og du kan se alle åbningstider på KEA under Åbningstider, som du finder på www.mit.kea.dk. Du skal henvende dig til Studieadministrationen, hvis du behov for adgang til en anden adresse, eller der er fejl på dit studiekort.
Har du mistet dit studiekort, skal du hurtigst muligt indmelde det på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Hvis du i en særlig anledning har behov for adgang til KEAs bygninger uden for de angivne åbningstider, skal du henvende dig til den ansvarlige studiechef senest to hverdage før behov. Husk at holde øje med ændringer i åbningstider på www.mit.kea.dk.
Adresser
KEA er placeret på fem forskellige adresser i Københavnsområdet.
På din uddannelse kan du se, hvilken adresse du hører til. Du kan finde et kort over vores adresser på kea.dk
-
Guldbergsgade
Guldbergsgade 29N, 2200 København N
På Guldbergsgade finder du bl.a. KEAs centraladministration, undervisningslokaler for uddannelserne inden for design, byggeri og teknik, biblioteket, Makerlab, Material Design Lab og Material ConneXion, som er en del af Material Design Lab.
På adressen finder du også den studenterdrevne Guldbar.
Sammen med KEA Guldbergsgade ligger også den nybyggede Håndværkergården med indgang fra Meinungsgade.
Receptionen er åben mandag-fredag kl. 8-15 (telefon kl. 9-15).
-
Prinsesse Charlottes Gade
På Prinsesse Charlottes Gade ligger bl.a. undervisningslokaler og studievejledning for uddannelserne inden for byggeri og teknik.
Den studenterdrevne Monkeybar ligger også her.
Receptionen er åben mandag-torsdag kl. 8-15 (telefon kl. 9-14) og fredag kl. 9-13.
-
Lygten 16
På Lygten 16 ligger bl.a. Tech Lounge og undervisningslokaler for uddannelserne inden for IT og multimedier.
Der ligger også den studenterdrevne Moonbar.
-
Lygten 37
På Lygten 37 ligger undervisningslokaler for uddannelserne inden for teknik, IT og multimedier.
På adressen ligger også den studenterdrevne Bar37.
-
Frederikkevej
Frederikkevej 8-10, 2900 Hellerup
På Frederikkevej ligger KEA Kompetence med administration og undervisningslokaler for efter- og videreuddannelse.
Affald
På KEA har vi bæredygtighed i fokus, også når det drejer sig om affald. Derfor sorterer vi løbende vores affald. Som studerende kan du støtte op omkring, at KEAs affald bliver genanvendt på den mest miljøvenlige måde ved at benytte de opstillede beholdere i undervisningslokaler, fællesområder og værksteder.
Hovedfraktionerne er pap og karton, papir, plast, pant, restaffald og miljøfarligt affald.
Kontakt medarbejderne i de respektive labs, hvis du har affald af særlig karakter.
Skriv til Service Desk (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - du skal skrive fra din KEA-mail), hvis du behov for at få fjernet større mængder affald som fx pap eller emballage. Eller hvis du i sammenhæng med et projekt har brug for kasserede materialer som fx rent pap, paller eller lignende.
KEA er medlem af DAKOFA, Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer. Her kan du som studerende på KEA blive medlem af en række netværk f.eks. inden for tekstil- og byggeaffald samt tilmelde dig seminarer og konferencer til en reduceret deltager pris på 550 DKK. Ved tilmelding til et arrangement eller netværk skal du oprette en brugerprofil og huske at oplyse følgende: navn, uddannelse, studerende på KEA Københavns Erhvervsakademi.
Har du spørgsmål til medlemsskabet, er du velkommen til at henvende dig Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Alumne
Læs mere under KEA Alumne
Ansvar for egen læring
På en videregående uddannelse er du selv ansvarlig for, at du lærer det, du gerne vil. Du får undervisning og andre tilbud om dit fag, men hvordan du lærer det, er op til din egen indsats og din personlige læringsstil. Nogle af de studiekompetencer KEA forventer, at du arbejder med for at få mest muligt ud af studiet bliver samtidig til stærke karrierekompetencer.
Du får mulighed for at arbejde med, at:
- Planlægge og prioritere din tid
- Byde ind med din viden, sætte din viden i spil
- Lytte og observere objektivt
- Være åben for andres holdninger
- Være fleksibel og tilpasse dig
- Arbejde effektivt under pres, bevæge dig ud af din comfort zone
- Arbejde både i grupper og selvstændigt
Når du starter får du hjælp til at strukturere dit studie og din arbejdsindsats gennem:
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangementer på KEA
Se under Fester og Events
Artikler online
Hvis du vil finde den nyeste viden inden for dit fag, så findes den ofte i artikelform. Gennem KEA Bibliotek har du adgang til en række artikeldatabaser og online ressourcer, der dækker alle uddannelsesområder på KEA.
Du kan både søge efter online artikler i BIBLIOTEKSKATALOGET og i BIBLIOTEKETS DATABASER
B
Barer
På KEA er der fire studenterdrevne barer, der alle holder fast fredagsbar. Alle KEA studerende er velkomne på alle barer!
Hvis du gerne vil være en del af holdet på en af vores fire barer, så kan du finde kontaktinformation i opslagene nedenfor.
Aflyst/Lukket
På grund af COVID-19 er sociale arrangementer aflyst og barerne på KEA er lukkede indtil videre.
Bar37
Aflyst/Lukket
På grund af COVID-19 er sociale arrangementer aflyst og barerne på KEA er lukkede indtil videre.
Barsel
Hvis du bliver forælder og ønsker at holde barsel i løbet af dit studium, skal du søge om barsel.
Dokumentation
I forbindelse med din ansøgning skal du vedlægge en af følgende former for dokumentation:
- Vandrejournal
- Fødselsattest
- Adoptionsbekræftelse
- Faderskabs- eller moderskabserklæring
Generelle regler om graviditet
- Det er vigtigt, at der skelnes mellem barsel og graviditet. Graviditet udgør således ikke i sig selv et usædvanligt forhold og kan derfor ikke begrunde en dispensation. Hvis du i graviditeten oplever gener/sygdom, som har indflydelse på din uddannelse, kan du indsende en sygemelding eller søge dispensation særskilt for dette.
- Hvornår gives barsel fra? Du kan henvende dig hos din studievejleder til en snak om, hvornår det bedst giver mening at afholde barsel.
- SU: Barsel kan påvirke din SU. Det er derfor vigtigt, at du undersøger dine SU-forhold og evt. kontakter din SU-vejleder i studieadministrationen.
- Opholdstilladelse: Hvis du ikke er dansk statsborger og går på barsel eller anden orlov, kan du risikere at miste din opholdstilladelse. Hvis du har opholdstilladelse, fordi du er studerende, så skal du være studieaktiv for at beholde opholdstilladelsen. Styrelsen for International Rekruttering og Integration betragter dig ikke som studieaktiv under barsel.
Sådan søger du
Gå til SDBF.DK og udfyld ansøgningsskemaet. Du skal bruge NemId til at logge ind på SDBF. Vi anbefaler, at du bruger enten Google Chrome, Firefox eller Edge, når du skal udfylde ansøgningsskemaet på SDBF.
Svar på din ansøgning
Din ansøgning læses af uddannelseschefen og studieadministrationen. Når uddannelseschefen har behandlet din ansøgning, vil du modtage et svar på din ansøgning fra studieadministrationen inden for normalt 5 uger fra KEA modtager din ansøgning.
Beredskab
På KEA er der udarbejdet en beredskabsprocedure, der beskriver, hvordan du som studerende forholder dig i tilfælde af brand, trusler eller andre alvorlige situationer.
Vi opfordrer til, at du gør dig bekendt med procedurer og følger dem i tilfælde af alarm og andre hændelser. Der er ophængt brandplaner ved ind- og udgangsdøre, som anviser nærmeste samlingssted i tilfælde af evakuering af den pågældende bygning.
Hjertestartere kan findes på alle KEAs adresser, og konkrete lokationer for hjertestartere kan findes på Trygfondens hjertestarter-app.
Bestyrelse
I KEAs bestyrelse sidder der to studenterrepræsentanter. Den ene er valgt af DSR, og den anden vælges af alle studerende på KEA for en 2-årig periode.
Bestyrelsen er KEAs øverste myndighed og har til opgave at varetage KEAs interesser som uddannelsesinstitution, herunder at fastlægge retningslinjer for KEAs organisation, langsigtede virksomhed og udvikling.
Hvis du har et emne, du ønsker at tage op med de to studenterrepræsentanter, kan du finde deres kontaktinfo nedenfor.


Bibliotek
KEA Bibliotek er et populært samlingspunkt på KEA. Her er der lækre omgivelser, lounge stemning, arbejdspladser, stillerum og inspirerende udstillinger.
Alle studerende på KEA kan låne bøger på biblioteket, og få råd og vejledning af bibliotekets personale.
Læs meget mere om biblioteket på bibliotek.kea.dk
Vi glæder os til at se dig!
Adresse
Guldbergsgade 29N
2200 København N
Kontakt
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45 46 46 02 40
Åbningstider
Bemandet:
Mandag - torsdag 9-15
Fredag 9-14
Selvbetjent:
Mandag - fredag 8-22
Lørdag - søndag 10-22
Bil
Se mere under Parkering
Bogscanner
Har du brug for at scanne et kapitel i din pensumbog eller lignende, så kom ned på KEA Bibliotek, og brug vores bogscanner. Her kan du scanne tekst og billeder i høj opløsning. Det er kun tilladt at scanne til eget brug, og du må derfor ikke dele digitale kopier med dine studiekammerater.
Det tager cirka 15 minutter at scanne en bog på 200 sider.
Læs mere om reglerne for kopiering og scanning af bøger på Biblioteket
Du finder bogscanneren på
KEA Bibliotek
Guldbergsgade 29, KBH N.
Brugernavn
Læs mere under KEA Login
Brætspil
Tag en pause, spil et spil.
På KEA Bibliotek har vi en stor samling af brætspil, som du kan låne og spille i en hyggelig krog på biblioteket.

Buddy-ordning
Udvid dit internationale netværk, træn dit engelsk og bliv en del et buddy-team for nye international studerende på KEA.
Som buddy bliver du en del af et buddy-team, der består af dig og minimum én anden nuværende KEA-studerende. Sammen skal I hjælpe en lille gruppe af 4-6 internationale studerende godt i gang med studiet og livet i København.
VIL DU VÆRE BUDDY PÅ KEA?
Hvert semester begynder der et nyt hold af forventningsfulde internationale studerende på KEA. De er nye i Danmark og på studiet, og glæder sig til at blive en del af et større socialt netværk. Buddy-teamet sørger for at de studerende kommer godt fra start; bliver vist rundt i København og på KEA, udpeger gode barer, hænger ud, og giver dem et indblik i det søde københavner og KEA liv.
Når du melder dig som buddy, siger du ja til at:
- Kontakte de internationale studerende, dig og din makker er blevet tildelt
- Sørger for en rundvisning på KEA, og hjælpe med generelle spørgsmål
- Indvie dem i dagligdagen som studerende på KEA
- Mødes/hænge ud med dit buddy-team, og få dem til at føle sig godt tilpas
LÆS MERE OM ORDNINGEN I VORES BUDDYGUIDE (PÅ ENGELSK)
Har du yderligere spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte KEA Global på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Butik
Læs mere under KEA Pop-Up Store
Bygninger
Se mere under Adresser på KEA
Bøger
På KEA Bibliotek dækker vi alle KEAs uddannelser og fag.
Som KEA-studerende bliver du automatisk oprettet som låner, og du kan låne lige så mange af vores 14.000 fysiske bøger som du har lyst til.
Søg i vores bibliotekskatalog, og find de bøger du har brug for!
Bøgerne kan lånes i 30 dage, og fornyes tre gange, hvis der ikke er reservationer på. Du bruger dit CPR-nr./sygesikringskort til at låne.
C
Café Bording
Læs mere under kantiner
Charrette
En gang om året afholdes KEA Charrette. Charretten har form af en intens tidsbegrænset samarbejdsproces om innovative løsninger på komplekse opgaver. Deltagerne er studerende fra forskellige uddannelser og forskellige lande og kulturer. Udfordringen findes i KEAs omgivelser på Nørrebro i København og finder sted i efteråret.
Konceptet giver gode rammer for kombinationen af at lære, at samarbejde og at være innovativ i et kulturmøde. Det består af tre bærende elementer:
- At lytte til projektets ejere og øvrige interessenter.
- At forestille sig, hvordan alle synspunkter kan forenes, så resultatet stadig er bæredygtigt, økonomisk forsvarligt osv.
- At tegne hurtige skitser, der åbner for kreativ tænkning og løbende dialog
KEAs studerende har en tredjedel af pladserne i charretten og gæstestuderende fra partner-institutioner i udlandet har to-tredjedele af pladserne. Hvis du som studerende er interesseret i at deltage, skal du derfor søge om en plads.
Code of conduct
Læs mere under ordensregler
Cykel
Se mere under Parkering
D
Databaser
Via KEA Bibliotek har du adgang til en lang række af databaser og online ressourcer, der kan hjælpe dig, når du skal finde relevant information til dit studie.
Databaserne er inddelt ud fra emneområder, og dækker Design, Business, Byg & Teknik, Digital og Optometri.
De Studerendes Råd
Læs mere under DSR
Dispensation
Skulle du komme i en usædvanlig situation, som forhindrer dig i at følge de regler, der er gældende for din uddannelse, kan du søge om en dispensation.
Du skal i din ansøgning gøre rede for:
- Hvad der søges om dispensation for (fx prøvevilkårerne ifølge studieordningen)
- og hvad de særlige vilkår er for, at der skal dispenseres (fx at du lider af dysleksi)
Du skal, så vidt muligt, vedhæfte dokumentation i din ansøgning (fx lægeerklæring, dokumentation for dysleksi etc.)
Sådan søger du
Gå til SDBF.DK og udfyld ansøgningsskemaet. Du skal bruge NemId til at logge ind på SDBF. Vi anbefaler, at du bruger enten Google Chrome, Firefox eller Edge, når du skal udfylde ansøgningsskemaet på SDBF.
Svar på din ansøgning
Din ansøgning læses af uddannelseschefen og studieadministrationen. Når uddannelseschefen har behandlet din ansøgning, vil du modtage et svar på din ansøgning fra studieadministrationen inden for normalt 5 uger fra KEA modtager din ansøgning.
Klagevejledning
Ønsker du at klage over afgørelsen, skal du inden for en frist af to uger efter modtagelse af svar på din ansøgning indgive en skriftlig og begrundet klage på denne mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
DSR
De Studerendes Råd sikrer en løbende dialog mellem KEAs ledelse og studerende med henblik på at sikre et involverende studiemiljø og kvaliteten af vores uddannelser.
DSR repræsenterer og varetager de studerendes interesser af både faglig og social karakter, og sikrer, at de studerende har en direkte indflydelse på KEA. DSR er den højeste instans for studenterpolitisk indflydelse, og skal kunne tale på vegne af alle KEA studerende. Derfor er DSR også organiseret, så alle programområderne er repræsenteret i Rådet.
DSR består af en formand, næstformand, kasserer og to studerende fra hvert Lokalråd. Formandskabet i DSR er ligeledes repræsenteret i nationale udvalg i Uddannelses- og Forskningsministeriet og har en plads i KEAs bestyrelse.
Tilskud til DSR
Videregående uddannelsesinstitutioner under Uddannelses- og Forskningsministeriet tildeles årligt et tilskud øremærket institutionens studenterorganisationer. I 2019 modtog KEAs DSR 100% af det tildelte tilskud fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Du kan altid skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du vil vide mere, eller vil være en del af det politiske liv på KEA.
SMR
Er studenterpolitik ikke lige dig, kan du også blive Studiemiljø Repræsentant på dit hold.
E
E-bøger
Gennem KEA Bibliotek har du mulighed for at streame og låne E-bøger.
Søg i bibliotekskataloget og gå på opdagelse i de mange titler.
ECTS
Fagene på din uddannelse har knyttet et antal ECTS-point. I din studieordning kan du se, hvor mange ECTS hvert enkelt fag har. ECTS er en forkortelse af European Credit Transfer System. Det er en EU-standard, som blandt andet bruges til at overføre merit for moduler, der ligger på samme uddannelsesniveau, men er gennemført på forskellige uddannelsesinstitutioner i udlandet eller i Danmark.
ECTS-point angiver, hvad en uddannelse og et uddannelseselement er normeret til i arbejdstid. Et semester svarer til 30 ECTS. Det er en målestok for det arbejde, du som studerende skal lægge i dit studie. Da der er tale om en fuldtidsuddannelse kan ECTS omskrives til en indsats på 37 timer pr. uge fordelt på forberedelse, opgaver og undervisning. På et år indgår også normal ferietid for en fuldtidsmedarbejder. Derimod siger ECTS-point IKKE noget om fagligt niveau, sværhedsgrad eller antal undervisningstimer.
I KEAs studieaktivitetsmodel kan du se, hvad der som minimum forventes af dig som studerende på kea.dk. I Fagkataloget kan du på det enkelte fag se, hvor mange timers undervisning og forberedelse du skal regne med på faget.
Eksamen
Formålet med eksamen er at dokumentere, i hvilken grad du som studerende opfylder de faglige mål, der er fastsat for uddannelsen i studieordningen.
Du er automatisk tilmeldt eksamen og har tre forsøg til hver prøve.
Møder du ikke op til eksamen eller undlader at aflevere, tæller det som et forsøg.
Dumper du alle tre forsøg, bliver du meldt ud af uddannelsen. Du har ikke ret til at gå semesteret om.
Da KEA som følge af COVID-19 er lukket for fysisk aktivitet, kan eksamener i stedet afvikles online. Nedenfor finder du vejledning om online eksamen på KEA, herunder om hvad du som studerende skal have forberedt og være særlig opmærksom på.
- Notat om sikkerhedsforanstaltninger ved afholdelse af online eksamen
- Vejledning til studerende om online eksamen
Ekstra tid til eksamen
- Du kan søge om dispensation til forlænget tid til skriftlige eksamener, hvis du kan dokumentere, at du er ordblind. Uddannelseschefen afgør, om du kan få ekstra tid og hvor lang tid ekstra, du evt. kan få.
- Hvis der sker ændringer i din varige funktionsnedsættelse, skal du skrive en mail til enten Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
- Du kan søge om ekstra tid til mundtlige eksamener, hvis du stammer. Uddannelseschefen afgør om du kan få ekstra tid og hvor lang tid ekstra, du kan få.
- Dispensationsansøgningen skal sendes gennem SDBF.
4. Eksamensforsøg
- Du kan søge om dispensation til 4. eksamensforsøg, hvis det er begrundet i usædvanlige forhold, fx kritisk sygdom i nærmeste familie, skilsmisse, dødsfald og lignende.
- Dispensationsansøgningen skal sendes gennem SDBF.
Sådan søger du
Gå til SDBF.DK og udfyld ansøgningsskemaet. Du skal bruge NemId til at logge ind på SDBF. Vi anbefaler, at du bruger enten Google Chrome, Firefox eller Edge, når du skal udfylde ansøgningsskemaet på SDBF.
Svar på din ansøgning
Din ansøgning læses af uddannelseschefen og studieadministrationen. Når uddannelseschefen har behandlet din ansøgning, vil du modtage et svar på din ansøgning fra studieadministrationen inden for normalt 5 uger fra KEA modtager din ansøgning.
Eksamenssnyd
- Hvis du til en eksamen – tilsigtet eller utilsigtet – gør noget, som giver dig bedre vilkår end forudsat, snyder du dig til en forkert bedømmelse.
- Hvis du hjælper en anden med at opnå en uretmæssig fordel til eksamen, er der også tale om snyd.
- På Stopplagiat.nu kan du få hjælp til at undgå plagiat
- I din studieordning kan du finde procedurer og konsekvenser ved eksamenssnyd.
Klager
Du kan klage over:
- Eksaminationsgrundlaget
- Prøveforløbet
- Bedømmelsen
Din klage skal være skriftligt og begrundet.
Send din klage til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest to uger efter, bedømmelsen (karakteren) er meddelt.
Afgørelsen på klagen er skriftlig og begrundet og kan være:
- Tilbud om ny bedømmelse (ombedømmelse), dog ikke ved mundtlige prøver
- Tilbud om ny prøve (omprøve) eller
- At den studerende ikke får medhold i klagen.
Vær opmærksom på, at en ny prøve kan resultere i en lavere karakter.
Eksamensregler
Skal du til eksamen, så kan det være en god ide lige at kigge forbi eksamensreglerne, så du er sikker på at have styr på formalia omkring din eksamen.
I eksamensreglerne kan du blandt andet blive klogere på hvor mange eksamensforsøg du har, hvordan du søger om dispensation eller om særlige vilkår til din eksamen, hvis du har brug for det. Du kan også blive klogere på, hvordan du afleverer din skriftlige eksamen og meget mere.
Hvis du leder efter information omkring det faglige indhold i eksamen og selve eksamensformen, skal du kigge i din studieordning, som du finder på din uddannelsesside.
Evaluering
Læs mere under Undervisningsevaluering og Studietilfredshedsundersøgelse
Events
Læs mere under Fester