Vi bruger markant mindre energi per kvadratmeter. Faktisk er CO2-udledningen faldet fra 145 kilo per studerende i 2018 til 89 kilo per studerende i 2022.

 

Faldet i CO2-udledningen skyldes et fald i forbruget af både varme og el per studerende.

”Den vigtigste årsag er, at vi er blevet bedre til at bruge vores kvadratmeter. Og mere bevidste om at udnytte den varme og energi vi har,” siger Jakob Møldrup, chef for Facility på KEA.

Men som nogen måske har bemærket, så er der igen varmt vand i hanerne, og temperaturen er også steget i lokalerne. 

 

Betyder det, at vores bæredygtige indsats var midlertidig?

”Det varme vand skyldes et arbejdsmiljøkrav. Arbejdstilsynet siger, at der skal være varmt vand, Sundhedsstyrelsen siger, at det er ikke nødvendigt, fordi det er sæben, der dræber bakterier. Energistyrelsen siger spar på energien ved at slukke for det varme vand. Og lige nu har vi valgt at rette os efter Arbejdstilsynet,” siger Jakob Møldrup og fortsætter:

"Radiatorerne styres centralt på en it-platform. Jeg skruer op og ned for varmen på en computer, og den platform har været slukket på grund af overgangen til vores nye it-system, derfor valgte vi at skrue lidt op, inden den blev slukket. Nu er der adgang igen, men nu befinder vi os i en overgangsperiode med store temperaturudsving, som kan være svære at navigere i – fx kan der være frost om natten og 8 grader om dagen. Og derfor vil det opleves varmere.”