Elif er forkvinde for lokalrådet på Byg, derudover er hun tutor, medlem af uddannelsesudvalget og stifter af K(r)eaklubben på KEA.

Baggrundsinfo

  • Navn: Elif Zeynep Eva Sahin
  • Alder: 22
  • Uddannelse: Bygningskonstruktør
  • Semester: 4. semester

Hvor er du frivillig?

Jeg er studenterpolitisk aktiv som Forkvinde for lokalrådet på Byg, så jeg sidder derfor også i De Studerendes Råd. Derudover er jeg tutor på Byg, samt medlem af uddannelsesudvalget for de byggefaglige uddannelser. Og så har jeg lige stiftet K(r)eaklubben på KEA.

Hvad fik dig til at blive frivillig?

“Jeg startede mit frivillige arbejde hos KEA, for at komme tættere på både uddannelsen men også mine medstuderende. Jeg er generelt drevet af følelsen af at gøre en forskel. Jeg mødte op til et SMR-møde, og blev opmærksom på, at der ikke var nogen næstforperson. Derefter gik det hele hurtigt. Nu sidder jeg både i lokalrådet og i De Studerendes Råd. Jeg nyder generelt at være blandt folk der deler min passion. Jeg kan godt lide at have en rolle, hvor jeg føler at jeg kan gøre en forskel.”

Elif frivilligFortæl os kort, tre gode grunde til at være frivillig?

1) Netværk - “Jeg elsker at netværke og møde nye mennesker, og det er der rig mulighed for, som frivillig på KEA.”

2) Eksekvering - “Jeg oplever, at der er stor støtte fra KEA til, at studerende selv former og eksekverer egne idéer og visioner. Fx med K(r)eaklubben, der mødes på PCG første tirsdag i måneden. Jeg synes det er fedt at kunne dele dette frirum med andre, der har de samme interesser som mig selv.”

3) Faglighed - “Det er fedt at bidrage til at gøre KEA til et bedre sted fagligt.”

Hvor meget tid bruger du i gennemsnit på dit frivillige engagement om ugen?

“Det varierer enormt meget og kan være alt mellem 2 og 8 timer. Det afhænger af hvor mange møder der er. Personligt bruger jeg en del tid på at kommunikere og koordinere events og andre fede ting med andre studerende og Studieliv på forskellige platforme.”

Har du fået nye kompetencer ved at være frivillig?

“Jeg får helt klart øvet mine kompetencer indenfor formidling. Og så har jeg fundet ud af, at jeg finder det enormt fedt at være med til at facilitere møder. Jeg er generelt god til at bevare overblikket og til at “have mange bolde i luften” som man siger det. Jeg udvikler mig og bygger videre på de færdigheder som frivillig. Derudover er planlægning og eksekvering to essentielle ord i mit frivillige engagement. Det er også nogle af de kompetencer, jeg mener, at jeg kan skrive på CV’et, og det er fedt.”

Derfor skal du være frivillig ifølge Elif

“Netværk med medstuderende. Det der har drevet mig fra starten af, er at møde nye mennesker; At have et netværk. Det er rart og ikke mindst vigtigt, at have nogen man ved man altid kan skrive til, både for det sociale, men også for det faglige.”