Det var en stolt og rørt Jon Eikholm, der modtog prisen som Årets Underviser ved KEAs medarbejderdag den 12. oktober. Jon tildeles prisen for sin passionerede tilgang til at udvikle sin undervisning og sin centrale rolle i at omlægge undervisningen til online under corona-nedlukningen. 

"Du er en passioneret underviser-nørd, der er drevet af at skabe god undervisning, afprøve nye metoder og løbende at justere dine tilgange. Det kommer ikke blot din studerende til gode, men faktisk også dine kollegaer. Her har du været en central person i at hjælpe til, at undervisningen kunne omlægges til online og du var altid hjælpsom, når kollegaer rakte ud efter hjælp."

Sådan begrundede Katja Munch Thorsen, uddannelsesdirektør på KEA, kåringen af Jon Eikholm som Årets Underviser, da hun overrakte ham prisen.

Begrundelsen er formuleret på baggrund af de mange beskrivelser, som Jon Eikholms studerende gav, da de indstillede Jon til prisen. Her får man indtrykket af en motiverende, tålmodig og engageret underviser, der sætter de studerendes læring og faglig udvikling højt.

En af Jon Eikholms studerende skriver i sin indstilling:

"Jon formår at formidle ALT på en måde, så alle føler sig inspireret. Hans undervisning føles mindre som skole eller arbejde, men mere som personal growth. Jeg føler mig selvsikker, engageret og under et robust safety-net, når jeg har undervisning med Jon. Desuden er jeg sikker på, at ordet "konstruktivt feedback" er opfundet af Jons elever, for det er godt nok noget, som han kan!"

Årets Underviser på KEA kåres på baggrund af indstillinger fra studerende. I år har mere end 1.200 studerende nomineret en underviser eller et underviserteam til prisen. En jury bestående af tre eksterne og to studerende har peget på Jon, som vinderen af prisen i 2021 blandt i alt 10 nominerede. 

Du kan læse historierne om alle de nominerede på kea.dk

Prisen som Årets Underviser består af et en statuette, som er kreeret i KEAs Makerlab og et legat på 10.000 kr.

Jon Eikholm er underviser på Datamatikeruddannelsen på KEA Digital og har undervist på KEA siden 2012.