Arturo Mora Rioja fra tre af KEAs digitale uddannelser bruger ofte referencer fra popkulturen, når han underviser, og det giver pote hos de studerende. Arturo er nomineret til Årets Underviser på KEA. 

”Min mission som underviser er at videregive viden til de studerende. De er mit største ansvar. Jeg nyder at arbejde på et erhvervsakademi, fordi min undervisning har direkte indflydelse på de studerendes appel til jobmarkedet. At se dem vokse med opgaven og blive professionelle softwareudviklere er meget tilfredsstillende.”

Sådan siger Arturo Mora Rioja, vores fjerde nominerede til titlen som Årets Underviser på KEA.

Blå bog: Arturo Mora Rioja

  • Underviser på Software Development, Web Development og Computer Science
  • Har været på KEA i snart 2 år
  • Har en bachelor i Computer Science Engineering, en bachelor i engelsk og en master i engelsk litteratur og kultur
  • Arbejdede som softwareingeniør i ni år og som IT-underviser på en videregående uddannelse i hjembyen Madrid, inden han flyttede til København i 2017. Arbejdede for to start-ups i Danmark før skiftet til KEA.

Arturo er blevet indstillet af sine studerende med ord som passion og en dedikation til de studerende som gennemgående tema i indstillingerne.

Hvad er specielt ved din måde at undervise på?

”Jeg prøver at blande det formelle og det løsslupne. På den ene side er jeg striks, når det gælder skemaer, deadlines og at følge reglerne. På den anden side støtter jeg fri, afslappet og åben dialog med de studerende og justerer også undervisningen baseret på deres feedback,” siger Arturo Mora Rioja, der også har et andet es i ærmet, når det kommer til at engagere de studerende.

"Jeg elsker popkultur. Når jeg underviser prøver jeg derfor at bruge referencer, som de studerende kan nikke genkendende til som fx Star Wars eller The Simpsons. Science Fiction-film har meget computergrafik, og det kan hjælpe de studerende til at lære ved hjælp af analogier." 

En af dine studerende har i sin indstilling skrevet følgende om dig og din undervisning:

”Det er tydeligt, at han elsker det, han underviser i, og det smitter af på de studerende. Der er ikke en eneste på holdet, der ikke ser frem til hans lektioner. Han er en af de bedste undervisere, jeg nogensinde har haft. Ekstremt rolig, professionel og præcis. Virkelig god dybdegående viden om sit arbejdsområde, og han gør, at du har lyst til at lytte. Hver lektion er super interessant og en nydelse.”

Hvad tænker du om den udtalelse?

”Det gør mig meget taknemmelig og lidt rødmende. Og det ansporer mig til at fortsætte med at forbedre mig selv."

Hvad betyder nomineringen for dig?

”Det betyder meget. Jeg har undervist i næsten 15 år, og denne nominering føles som en anerkendelse af min professionelle udvikling. Det er smukt at tænke på, at min undervisning har en indflydelse på de studerendes karrierer. Og det gør faktisk, at jeg føler mig mere integreret i Danmark, et land, der har bidraget enormt til min personlige og professionelle udvikling på kort tid. Jeg håber dog, at mit dansk bliver bedre!”

De nominerede er valgt ud fra en gruppe af indstillede undervisere, der favner bredt på KEA. Vinderen er herefter fundet af en jury bestående af Lia Leffland, Pia Allerslev, Christian Tangkjær samt en studerende fra KEA. Vinderen offentliggøres til KEAs medarbejderdag den 20. oktober.